24. juni 2021
Emerson Marine skifter i år fra naturgas til fjernvarme, som udleder mindre CO2. Lige nu er Åderupvej ud for firmaets indkørsel en stor byggeplads på grund af fjernvarmen, som pt. er ved at blive rullet ud i hele kvarteret. Foto: Helle Hansen
gallery icon

Se billedserie

Emerson Marine skifter i år fra naturgas til fjernvarme, som udleder mindre CO2. Lige nu er Åderupvej ud for firmaets indkørsel en stor byggeplads på grund af fjernvarmen, som pt. er ved at blive rullet ud i hele kvarteret. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Emerson vil være grøn i et sort miljø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Emerson vil være grøn i et sort miljø
Næstved - 23. april 2021 kl. 21:50
Af Helle Hansen

Selv om man leverer dele til store skibe og boreplatforme, så kan man godt være bæredygtig. Det er i hvert fald et klart mål for Emerson Marine på Åderupvej, der har mindre CO2-udledning nævnt som et mål i det seneste årsregnskab.

arrow Læs også: Ansøgninger gav bonus: 10 lokale virksomheder med i første runde

- Emerson har taget de grønne biller på, siger Erick Morales, administrerende direktør for virksomheden på Åderupvej, der stadig formelt hedder Damcos A/S, men siden 2006 har været ejet af den amerikanske industrigigant Emerson Electric.

- Emersons formål om at fremme innovation, der gør verden sundere, sikrere, smartere og mere bæredygtig ligger nu på direktionsbordet, siger Erick Morales.

Rent forretningsmæssigt giver det mening at være grønne.

- Men det handler også om, hvad det er for en verden, vi vil efterlade til de kommende generationer, siger han og snakker endvidere om behovet for at tiltrække de unge talenter, som ofte hellere vil arbejdere gratis for en NGO end arbejde lønnet for en virksomhed, der ikke har et godt formål.

Det jordnære

Foreløbig har man taget fat på nogle af de mest jordnære ting. Et gammelt ventilationsanlæg er udskiftet med et nyt, og lyset er skiftet til LED; begge dele ting som er strømbesparende.

Inden længe kommer der ladestandere op på p-pladserne, så medarbejdere med el- eller hybridbiler kan lade op, mens de er på arbejde. En af de store udgifter i år er investeringen i at skifte fra naturgas til fjernvarme. Her er Emerson en af de store spillere, da der bruges en del energi i produktionen.

Emerson Marine udvikler, producerer og sælger hydrauliske ventilstyresystemer og systemer til overvågning af tankene og deslige, som bruges på skibe og i offshoreindustrien, og har to datterselskaber, et i Shanghai og et i Korea.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Der kommer flere og flere restriktioner, som skal begrænse skibenes forurening af havene. Der kan vi også gøre en forskel, siger Erick Morales, administrerende direktør i Damcos A/S, i daglig tale Emerson. Foto: Jørgen C. Jørgensen

- Det bliver billigere i længden og udleder mindre CO2. Vi har så investeret i at få lagt fjernvarme ind i stedet for at købe ny gaskedel, siger Erick Morales.

Gennemsyrer det hele

- Men en grøn virksomhed er mange ting, og nu tænker vi bæredygtighed ind i alle beslutninger, siger direktøren.

E månedlig kødfri dag i kantinen

Det er noget med, at når der skal udvikles et nyt produkt, så skal der også tænkes i, om det er muligt at bruge mindre metal og mindre energi til fremstillingen. Måske kan stål genbruges? Er det muligt at bruge mindre aluminium?

- Vi arbejder i et sort miljø i og med vi arbejder med skibsbranchen, men hvis vi kan være med til at skære nogle promiller af skibsfartens udledning af CO2, så gør det også en forskel, siger Erick Morales.

- Jeg har også foreslået en månedlig kødfri dag i kantinen, siger han lidt i sjov og så alligevel ikke.

- Hvis alle bidrager lidt, så gør det en forskel. Det giver mening for os alle sammen, siger han.

Samarbejde med Ressource City

Emerson Marine vil gerne have en idé om, hvor grøn virksomheden egentlig er pt. og hvad det vil give mening at arbejde videre med. Virksomheden har derfor lagt billet ind på et samarbejde med Ressource City.

- Vi skal have nogen til at hjælpe os videre med det grønne arbejde, siger direktøren.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk