17. juni 2021
En elev i udskolingen på Karrebæksminde Privatskole er testet positiv for Covid-19. Skolens 53 elever samt medarbejdere er alle sendt hjem. Billedet her er taget for nogle år siden i skolegården på privatskolen.
En elev i udskolingen på Karrebæksminde Privatskole er testet positiv for Covid-19. Skolens 53 elever samt medarbejdere er alle sendt hjem. Billedet her er taget for nogle år siden i skolegården på privatskolen.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elev på privatskole smittet med corona: Elever og ansatte sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elev på privatskole smittet med corona: Elever og ansatte sendt hjem
Opdateret 16. september 2020 kl. 10:50
Næstved - 16. september 2020 kl. 10:30
Af Mia Than West

En elev i udskolingen på Karrebæksminde Privatskole er smittet med coronavirus. Det bekræfter skolens leder og sekretær. Eleven fik taget en test søndag, og tirsdag morgen fik forældrene svar og gav straks skolen besked, fortæller skolesekretær Ditte Rabæk.

arrow Læs også: Det gode liv i udskolingen

- Så satte vi det hele i gang og kontaktede alle forældre. Vi er en lille skole, og lærerne går igen i grupperne. Så vi valgte at sende alle hjem for at mindske risikoen for smitte, forklarer sekretæren.

- Vi er lukket ned og arbejder hjemmefra. Det gik meget hurtigt. Indenfor en time var alle blevet hentet eller sendt hjem efter aftale med forældrene. Det var et mega godt samarbejde, siger Ditte Rabæk.

Smittesporing i gang

Selv om eleverne på grund af corona ikke har meget kontakt med hinanden på tværs af grupperne og undervises hver for sig i deres klasselokaler, har Karrebæksminde Privatskole valgt at sende de 53 elever samt alle medarbejdere hjem.

Privatskolen havde en beredskabsplan klar, og de følger myndighedernes anbefalinger og vejledning fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som de har været i kontakt med, efter eleven blev testet positiv for Covid-19.

Smittesporingen er i fuld gang, og anbefalingen fra sundhedsmyndighederne er, at de elever og medarbejdere, der har været i nær kontakt med eleven skal testet. Hvis andre oplever symptomer skal de også testes.

Tilbage i næste uge

Indtil videre er elever og medarbejdere sendt hjem i en uge. Forventningen er, at de kan vende tilbage til skolen onsdag den 23. september.

- Vi satser stærkt på, at det er et enkelt tilfælde. Hvis der ikke sker en drastisk udvikling, kan de komme tilbage i næste uge, siger Ulla Madsen, der er konstitueret skoleleder.

- Eleven havde ikke voldsomme symptomer. Hun var hjemme på grund af snot, og så udviklede det sig i løbet af weekenden, uddyber hun og fortæller, at flere medarbejdere, forældre og elever tirsdag valgte at køre til Maribo for at blive testet.

Skolen har indtil videre kun fået det ene tilfælde bekræftet. I mellemtiden foregår undervisningen som nødundervisning online via skolens intranet. Her er lærerne online i undervisningstiden og sætter undervisning i gang, ligesom de sender information ud i forhold til, hvad der skal laves.

arrow Skoles dom over virksomhedsbesøg på byggeplads: Virkelig fedt
09. oktober 2020 kl. 07:27 Opdateret: kl. 14:05
arrow Privatskole genåbner - elev frikendt for corona
17. september 2020 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:10
arrow Faglig fremgang på lokal folkeskole trods stram økonomi
15. september 2020 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:20
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk