19. januar 2021
Grethe Bjerg er daglig leder i Røde Kors butikken i Ringstedgade. Her har den årlige omsætning rundet én million kroner. Kjolen, en fiks sag til yndige damer, koster 55 kroner.
gallery icon

Se billedserie

Grethe Bjerg er daglig leder i Røde Kors butikken i Ringstedgade. Her har den årlige omsætning rundet én million kroner. Kjolen, en fiks sag til yndige damer, koster 55 kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspert: Genbrugsbutikker suger livet ud af bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert: Genbrugsbutikker suger livet ud af bymidten
Opdateret 26. februar 2019 kl. 08:07
Næstved - 26. februar 2019 kl. 06:53
Af Kim Palm

De betaler ikke skat. De betaler ikke moms. Og de betaler heller ikke løn til de ansatte. Det gør genbrugsbutikkerne til en trussel mod handelslivet i bymidten.

arrow Læs også: Handelsbyer: Genbrug bedre end tomme butikker

Det mener Bruno Christensen, mangeårig ekspert i detailhandel efter at genbrugsbutikkerne de senere år har slået sig ned overalt i de danske bymidter og erstattet mange af de traditionelle forretninger.

- Genbrugsbutikkerne er til stor gene fir den traditionelle handel. De fjerner grundlaget for de eksisterende butikker - især på beklædning. Dermed gør de ikke noget godt for bymidten, siger Bruno Christensen.

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, er helt uenig. Hun mener, at genbrugsbutikkerne er et stort aktiv for enhver bymidte.

- Vi har gjort meget ud af vores butikker og får stadig flere unge kunder. De unge køber både nyt tøj i eksisterende butikker og supplerer deres design med genbrugstøj. Dermed er vi med til at invitere de unge kunder ind i bymidten, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Samtlige nødhjælpsorganisationer melder om stigende salg af genbrug. Alene Røde Kors butikker gav sidste år organisationen et overskud på 66 millioner kroner.

arrow Forslag: Lav Præstø om til Sjællands genbrugsmekka
28. februar 2019 kl. 04:30 Opdateret: kl. 20:50
arrow Mere handel på byens centrale torv
27. februar 2019 kl. 10:09 Opdateret: kl. 10:18
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk