13. august 2020
Projektet er blevet en måned forsinket, men nu er der afsat penge til en omfattende renovering af Rønnebæksholm. Foto: Anna C. Møhl
Projektet er blevet en måned forsinket, men nu er der afsat penge til en omfattende renovering af Rønnebæksholm. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter udsættelse: Millioner på vej til Rønnebæksholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter udsættelse: Millioner på vej til Rønnebæksholm
Næstved - 27. november 2019 kl. 07:10
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune sendte i oktober en ansøgning om frigivelse af allerede afsatte 2,28 millioner kroner til Rønnebæksholm tilbage i hovedet på kunstcentret.

arrow Læs også: Spektakulær udstilling: Stol ikke på det du ser

Der var simpelthen ikke et budget og en god nok forklaring på, hvad pengene skulle bruges til.

Derfor måtte Rønnebæksholm udarbejde en ny og mere detaljeret ansøgning, som udvalget godkendte på dets møde i mandags. Dermed kan renoveringsarbejdet komme i gang allerede inden nytår.

Alle medlemmer stemte for, med undtagelse af Venstres Sebastian Mylsted-Schenstrøm. Han kan ikke støtte, at der bruges en halv million kroner på en ny, kunstnerisk indgangsportal samt 200.000 kroner på etablering af udendørs siddefaciliteter.

- Jeg synes, det ville være mere fornuftigt at gå i gang med de mest nødvendige ting og så afvente de bestilte tilstandsrapporter. Der kan komme grimme overraskelser, når det handler om gamle bygninger, så der ville det have været bedre med en buffer til den slags, siger byrådsmedlemmet og fortsætter:

- Derudover virker 200.000 meget dyrt for siddefaciliteter. Vi kunne ikke få uddybet yderligere, hvordan pengene skulle bruges, så der burde man også have afventet. Jeg synes grundlæggende, vi skal tænke os godt om, før vi bruger penge på kulturfaciliteter.

Nu er pengene afsat, og der kan udarbejdes en 50 års pleje- og udviklingsplan af en landskabsarkitekt med kendskab til herregårdsmiljøer. Den historiske herregårdshave og selve parkanlægget skal renoveres, så arealerne bliver mere tilgængelige og samtidig kan indtænkes i en kunstnerisk sammenhæng.

Som nævnt kommer der også nye siddeområder, og der er planer om en lydpark. Endelig skal en god bid af de 2,28 millioner bruges på ombygning af de ladebygninger, som i dag udelukkende bruges til opbevaring - de skal fremover kunne huse kulturelle begivenheder, udstillinger og kreativ læring.

arrow Sommeropera vender tilbage - men hvor skal den afholdes?
04. december 2019 kl. 07:23 Opdateret: kl. 15:36
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk