26. maj 2020
Center for Trafik og Ejedomme har kun mulighed for at vide, at folk er låst inde i en elevator, hvis de bruger alarmknappen. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
Center for Trafik og Ejedomme har kun mulighed for at vide, at folk er låst inde i en elevator, hvis de bruger alarmknappen. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter indespærring: Kommunens elevatorer mangler ikke alarmknapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter indespærring: Kommunens elevatorer mangler ikke alarmknapper
Næstved - 05. november 2019 kl. 16:48
Af Ida Steenfeldt Andersen og Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad gør man, når man sidder fast i en lille elevator, og ingen tilsyneladende har tænkt sig at hjælpe? Man ringer til Sjællandske.

arrow Læs også: Mit 2019: Elevatordørene der ikke ville åbne

Det var netop, hvad 53-årige Benny Jensen- i Næstved bedre kendt som Hus Forbi-sælgeren Påske - gjorde mandag formiddag.

Han var gået ind i en elevator i det kommunale parkeringshus på Grønvej langs jernbanesporene, men da han skulle ud igen, var elevatoren ikke til at rokke ud af stedet. Døren ville ikke åbne. Benny Jensen ringede til politiet fire gange, men ingen kom ham til undsætning. Politiet henvendte sig til Bane Danmark, men da elevatoren er ejet af Næstved Kommune og ikke staten, skete der ikke noget videre.

Indtil Påske ringede til Sjællandske, som sendte en journalist ud. Efter en halv times tid på stedet forsøgte journalisten af fjerne en sølvpapirskugle fra døren, som viste sig at være grunden til problemerne.

Selvom politiet var kommet ud på stedet, var det ikke dem, som kunne have givet den nødvendige hjælp. I stedet skulle Næstved Kommunes Center Trafik og Ejendomme have været kontaktet. Dette kan man gøre inde fra elevatoren ved at trykke på en alarmknap, som alle elevatorer i Næstved Kommunes bygninger er udstyret med. Det fortæller Torben Kelm Danielsen, centerchef i Næstved Kommunes ejedomme.

- Vi lader jo ikke folk sidde indespærret i en elevator i flere timer, hvis der er trykket på alarmen, siger han.

Benny Jensen trykkede tilsyneladende ikke på alarmknappen, men ringede i stedet til Sjællandske, som hjalp ham ud ved at fjerne det stykke sølvpapir, som sad i klemme.

arrow Indespærret i elevator i to timer: Fik hjælp fra uventet kant
05. november 2019 kl. 09:23 Opdateret: kl. 08:20
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk