23. oktober 2019
Der var adskillige tilhørere ved mandagens debatmøde om valget til Europa-Parlamentet. Det indikerede, at folketingsvalget ikke har skubbet EP-valget helt ud i glemslen. Foto: Rune Reggelsen Skjold
Der var adskillige tilhørere ved mandagens debatmøde om valget til Europa-Parlamentet. Det indikerede, at folketingsvalget ikke har skubbet EP-valget helt ud i glemslen. Foto: Rune Reggelsen Skjold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU-debatter kan stadig tiltrække interessede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-debatter kan stadig tiltrække interessede
Næstved - 13. maj 2019 kl. 21:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjælland: Selvom udskrivelsen af folketingsvalget for en uge siden i høj grad har trukket opmærksomhed til sig, så er der stadig interesse for det kommende valg til Europa-Parlamentet.

Det viste det debatmøde, som AOF Næstved-Susålandet og Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) havde arrangeret mandag aften i Næstved, hvor omkring 100 tilhørere var dukket op.

Det giver indtryk af, at der er stor interesse for EU - også selvom det nationale valg falder stort set samtidig.

Og spørger man ægteparret Inger og Finn Kofod, der var bladnt tilhørerne mandag aften, så er der ingen tvivl om, at EU er meget vigtigt.

- Det er utrolig vigtigt at stå sammen i EU, for eksempel i forhold til klimaet, fastslog Inger Kofod, der også mener, at EU-landene må samarbejde om at forbedre forholdene i eksempelvis afrikanske lande, hvis flygtningestrømmene skal ændre sig.

- Jeg har sagt lige fra starten, at EU er årsagen til, at vi har haft fred i så mange år i Europa. Der har været borgerkrig, ja, men ikke krig mellem lande. Og så kan EU sikre fælles front mod USA, Rusland og Kina, supplerede Finn Kofod.

Brexit vækker vælgerne
Og blandt panledeltagerne var der glæde over fremmødet - men ikke overraskelse.

- Jeg synes ikke, interessen for EP-valget er forsvundet. I hvert fald ikke til debatterne ude i landet. Jeg var til debat i Aalborg og i Vrå i sidste uge, og der var stuvende fuldt, fortalte Alternativets Jan Kristoffersen.

Han mener, det skyldes, at folk tager valgets store temaer alvorligt.

- Det handler jo om, at Brexit har gjort folk opmærksomme på, at EU betyder noget. Og så er der klimaet. Det er jo ikke nok bare at gøre noget her i Danmark, vi er nødt til at gøre noget både herhjemme og i EU. Og her er EU vigtigt, fastslog kandidaten, der derfor også forudser, at valgdeltagelsen bliver højere end ved valget i 2014.

Han stiller selv op til både Folketinget og Europa-Parlamentet, og det giver god mening, forklarede han.

- Vi kan ikke se det som to siloer. Det er samme temaer, man arbejder med begge steder, lød det.rusk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk