4. august 2021
Det var valgdebut som kandidat for 27-årige Jannie Jakobsen, der fejrede Radikale Venstres fremgang med partispidserne i København.
gallery icon

Se billedserie

Det var valgdebut som kandidat for 27-årige Jannie Jakobsen, der fejrede Radikale Venstres fremgang med partispidserne i København.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EP-kandidater puster ud efter valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EP-kandidater puster ud efter valgkamp
Næstved - 29. maj 2019 kl. 07:42
Af Joachim Christensen

De to Næstved-kandidater til Europa-Parlamentet kan endelig læne sig tilbage og puste ud efter en veloverstået valgkamp. 34-årige Freja Lynæs Larsen (EL) og Jannie Jakobsen (RV) på 27 kommer ingenlunde til Bruxelles i denne omgang, men mindre kan også gøre det for de to kvinder, hvis partier begge oplevede mandatfremgang og succes.

arrow Læs også: EU-valg: Jannie vil til Bruxelles

Byrådsmedlem Freja Lynæs Larsen brugte valgdagen som valgstyreformand på Lille Næstved Skole på Karrebækvej. Det varede fra morgen til optællingen var færdig ved 23-tiden, og det var derfor en træt politiker, som mandag kunne gøre status over for Sjællandske.

- Lige nu er jeg træt. Vi har fået et mandat, og det er rigtig godt. Jeg har ikke haft tid til at tjekke mine personlige stemmer, sagde hun.

Dem kunne avisen så viderebringe over telefonen. Freja Lynæs Larsen opnåede 83 stemmer i Næstvedkredsen og et tocifret antal stemmer i mange kredse landet over.

- Det, synes jeg, da er meget godt, når jeg ikke rigtig har haft tid til at føre valgkamp. Det er jeg glad for, sagde byrådsmedlemmet, der håber på at overgå sit stemmetal fra regionsvalget, der var på 323.

Valgdebutanten Jannie Jakobsen kunne søndag aften juble sammen med alle de radikale toppolitikere til fest på Halmtorvet i København, hvor der var særdeles god stemning, da nyheden om to radikale mandater bredte sig.

- Da det blev officielt, gik folk helt amok. Det var supergodt, sagde Jannie Jakobsen.

Hun har fået 50 stemmer i Næstvedkredsen og har fået endnu mere blod på tanden rent politisk.

- Det er superfedt. Jeg har virkelig lært noget. Det gør, at jeg vil det politiske endnu mere. Men jeg er godt nok også træt. Det har været nogle hårde uger, og nu kan jeg bare håbe på et godt resultat, sagde hun.

arrow Freja vil kæmpe for mindre magt til EU
22. maj 2019 kl. 07:35 Opdateret: kl. 13:58
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk