23. september 2021
I den ældre målgruppe er særligt »Counterstrike« et populært spil. Foto: Kristina Herlev Wulff
I den ældre målgruppe er særligt »Counterstrike« et populært spil. Foto: Kristina Herlev Wulff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: E-sport er et hit hos de voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

E-sport er et hit hos de voksne
Næstved - 28. juli 2021 kl. 15:15
Af Kristina Herlev Wulff

Få sekunder. Så kort tid går der, fra jeg begynder at afspille den eksotiske kendingsmelodi fra mit yndlings-computerspil, til jeg mentalt er tilbage i mit teenageværelse.

Foran min klodsede PC, der skulle startes i DOS-tilstand. Før jeg kom ind til mit yndlingsspil: »Prince of Persia«.

Men selv om det er omkring en 25 år siden nu, så det faktisk folk som mig, som Næstved Esport lige nu prøver at få som medlemmer.

De prøver nemlig for første gang at samle interesserede nok til at starte et hold for spillere fra 25 år og op.

- Vi har faktisk fået en hel del henvendelser. Så efterspørgslen er der i hvert fald på det her hold, fortæller Andreas Wissing, der er bestyrelsesmedlem i Næstved Esport.

For det med at spille computer - eller »game« - er altså ikke kun for de unge, der ikke kan huske en tid, hvor man skulle lægge telefonrøret på, før man kunne ringe op og få forbindelse til internettet.

- Vi prøver at omfavne alle aldersgrupper, uanset om man er ung eller gammel, uanset om man er dreng eller pige, om man er nybegynder eller øvet, siger Andreas Wissing.

Få sportsskader

Næstved Esport læner sig op ad en landsdækkende tendens.

Her fylder computerspillere på 25 år og op mere og mere i e-sporten og gaming-verden.

- Det er en voksende målgruppe, og der er er rigtig mange gode grunde til det. Men det vokser helt vildt, fortæller Rico Corneliussen, der er administrerende direktør i Esport Danmark.

Her arbejder de for at udbrede kendskabet til e-sport og er samtidig det landsdækkende forbund for foreninger med fokus på e-sport.

Han vil også gerne have aflivet et par myter om sporten.

- At det er sådan noget, som unge drenge gør for sig selv nede i en kælder, hvor de så for øvrigt krydrer det med usund mad og drikke. Det her er helt klart en social ting, og det er noget, som man som voksen kan sidde at hygge sig med, siger han og tilføjer snusfornuftigt:

- Og så går det jo hverken ud over knæ eller albuer eller ankler, så man kan også komme på arbejde om mandagen.

Og faktisk kan vi, der skulle stikke en floppydisk i vores larmende, stationære pc for at kunne spille computer, faktisk bruge e-sport til at komme tættere på vores børn.

- Det bedste, du kan gøre for dem, er det samme, som du kan gøre med al mulig anden sport: altså at interessere sig for, hvad de laver. Og hvis du endda kan deltage i det og have det sammen med dem, så bliver det ikke noget, de gør for sig selv inde på deres værelse, råder direktøren.

Svært at blive mester

E-sporten ligner dog andre sportsgrene på særligt et område: det er svært at blive megadygtig til det, hvis du starter som fyrreårig. Men det skal ikke holde dig tilbage.

- Du kan som voksen sagtens dyrke e-sport og hygge dig med det på alle mulige niveauer. Man behøver jo ikke blive professionel, ligesom med al mulig andet sport. Det er noget, man hygger sig med og man har det socialt med. Man kan gå ned i en forening og gøre det, eller man kan have et online fællesskab. Så jeg kan ikke love dig, at du kan komme i verdenseliten, jeg kan love dig en masse gode timer, siger Rico Corneliussen.

Og er du også med alderen blevet bedre til at lokalisere bomberne i »Minestryger«, når chefen kigger væk, fremfor at fægte med den onde sultan i »Prince of Persia«?

Så er der også gode muligheder for dig i Næstved Esport.

- Uanset hvilket spil, man spiller, så kan man være medlem, siger Andreas Wissing fra Næstved Esport.

Så handler det bare om at tromme nok ligesindede sammen.

- Alt bliver oprettet ud fra efterspørgsel. Så hvis der er nok, der gerne vil spille »Minestryger«, og uanset om man er 40 år og kvinde, så er der altid plads, lover Andreas Wissing.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk