15. august 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: E-læringsuddannelser nedlægges: De er for dyre og svære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

E-læringsuddannelser nedlægges: De er for dyre og svære
Næstved - 09. september 2019 kl. 16:15
Af Ida Steenfeldt Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I takt med den digitale udvikling er mulighederne på uddannelsesområdet blevet flere. Professionshøjskolen Absalon, som blandt andet uddanner sygeplejesker, pædagoger og lærere til Region Sjælland, har derfor siden 2011 haft tilbudt studerende at tage størstedelen af skolens uddannelser som e-læring. Det er dog ikke tilfældet længere.

arrow Læs også: De studerendes tre farvotritapps

De seneste fem år er e-læringsuddannelserne blevet nedlagt på stribe. I år udbyder Professionshøjskolen Absalon således kun e-læring på fire ud af deres 11 uddannelser. Der er tale om lærer-, pædagog-, socialrådgiver- og sygeplejerske-uddannelsen. En del af de frafaldne e-læringsstuderende har taget for let på konceptet om at studere hjemmefra en stor del af tiden. Det forklarer direktør for e-læring på Professionshøjskolen Absalons sundhedsuddannelser, Daniel Schwartz Bojsen.

- Det har krævet for meget selvdisciplin for dem, og så er de faldet fra, fordi det har været for svært at følge med hjemmefra, siger han og fastslår, at uddannelserne ikke kan have et for stort frafald, uden at det kommer til at ramme dem økonomisk.

- Hvis for mange uddannelsespladser går til spilde, fordi de studerende falder fra, så risikerer vi, at andre skoler får pladserne, og så bliver vi mindre og mindre, forklarer han.

Tidligere leder af læremiddel.dk Thomas Illum Hansen har mange års erfaring med udvikling og evaluering af e-læringsuddannelser og materiale til disse i Danmark. Ifølge ham afhænger det manglende gennembrud hos e-læringsuddannelserne af flere forskellige ting. Tre af dem er lokale forhold, villighed og sociale relationer.

- De studerende mister noget af det sociale ved at vælge e-læring, og det sociale har stor betydning for, om man gennemfører sit studie eller ej, siger han.

Han forklarer også, at den digitale udvikling, som har gjort e-læring muligt, også har været medvirkende til nedgangen for selv samme uddannelsesform.

- Udviklingen betyder, at man hele tiden bliver nødt til at udvikle på undervisningsmaterialet for at følge med, og det kræver tid og penge at producere, siger han.

arrow Fremtiden er blandet, omvendt og kunstig
11. september 2019 kl. 17:00 Opdateret: kl. 11:37
arrow Tine elsker at være til stede på studiet
10. september 2019 kl. 18:30 Opdateret: kl. 08:57
arrow Uden e-læring var Kathrine aldrig blevet sygeplejerske
10. september 2019 kl. 07:42 Opdateret: kl. 16:50
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk