22. november 2017
Som om det ikke var træls nok at skulle arbejde juleaften, måtte betjente ved vagtcentralerne i både Næstved og Roskilde også tage sig af adskillige trusselsopkald fra en far og hans søn. Foto: Kenn Thomsen
Som om det ikke var træls nok at skulle arbejde juleaften, måtte betjente ved vagtcentralerne i både Næstved og Roskilde også tage sig af adskillige trusselsopkald fra en far og hans søn. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drama juleaften: Far og søn ville dræbe betjent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drama juleaften: Far og søn ville dræbe betjent
Næstved - 19. oktober 2017 kl. 06:11
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var ikke meget julefred over et hjem i en lille landsby øst for Næstved juleaften sidste år.

arrow Læs også: Bragede afsted med 116 km/t

Mellem klokken 18.15 og 19.45 blev der ikke spist and eller risalamande ej heller danset om træet - i stedet ringede en 45-årig mand og hans 22-årige søn otte gange til politiets vagtcentral og truede en navngiven betjent på livet.

De to ringede til centralerne i både Næstved og Roskilde og bad om at komme i kontakt med betjenten, som, efter deres opfattelse, havde skudt mandens anden søn, den 22-åriges bror.

Hvis ikke de fik ham i tale, ville de køre ud til ham og »skære hovedet af ham« og »skyde ham«, står der i det anklageskrift, Sjællandske har fået aktindsigt i. Hvilken rækkefølge, man havde påtænkt at begå de to ugerninger i, er dog ikke nævnt.

Senere truede far og søn med at møde op på politistationen i Næstved: »Vi kommer over og skærer halsen over på jer alle sammen« og »jeg skal personligt tage min fucking pistol - 9 millimeter med« blev der sagt, ifølge anklageskriftet.

Sagen skulle have været for Retten i Næstved onsdag, men den 22-årige mødte ikke op. Han var blevet syg i løbet af natten, meddelte hans forsvarer, som derfor begærede sagen udsat.

Den 45-årige ville gerne have sagen gennemført, og hans forsvarer protesterede derfor, men dommer Camilla Ljørring og de to domsmænd besluttede sig for en udsættelse.

- På grund af sagens natur, hvor de her telefonopkald tilsyneladende er blevet foretaget i forening, er vi bange for, at den ene vil beskylde den anden for noget. Derfor skal sagen afgøres samlet, lød det fra dommeren.

Hun understregede desuden, at hvis retten ikke modtog en lægeerklæring samme dag, vil manden blive anholdt inden næste retsmøde. Dette er endnu ikke berammet.

Den 45-årige mand og hans søn endte rent faktisk med at tage ud til politistationen. Klokken 21.20 blev de anholdt, og den 22-årige blev fundet i besiddeles af et slagvåben i form af en fingerring med en særlig spids. Derfor er han også tiltalt for overtrædelse af våbenloven.

I alt vil der blive afspillet 35 minutters lydfiler fordelt på de otte telefonopkald, når sagen kommer for retten. Der vil ikke gå længe, beroligede dommer Camilla Ljørring, da retten netop har aflyst et par andre sager.

arrow 15 køretøjer standset på 16 minutter
19. oktober 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
arrow Kvinde taget med tre plader hash
19. oktober 2017 kl. 10:29 Opdateret: kl. 10:54
arrow Tre biler i sammenstød
19. oktober 2017 kl. 06:25 Opdateret: kl. 06:25
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk