19. oktober 2021
Dorte Løvenhardt strikkede sin første bamse som otteårig til sin lillesøster. Interessen for håndarbejdet fortsatte i opvæksten. Nu har hun både en webshop og garnbutik på Farimagsvej. Foto: Dorte Rye Silbo
gallery icon

Se billedserie

Dorte Løvenhardt strikkede sin første bamse som otteårig til sin lillesøster. Interessen for håndarbejdet fortsatte i opvæksten. Nu har hun både en webshop og garnbutik på Farimagsvej. Foto: Dorte Rye Silbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dorte har strikket siden hun var otte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dorte har strikket siden hun var otte

Håndarbejde. Dorte Løvenhardt har længe drømt at gøre sin hobby til virkelighed og etablerede først en webshop med garn. Nu har hun også åbnet butik på Farimagsvej.

Næstved - 13. oktober 2021 kl. 08:00
Af Dorte Rye Silbo

Garnbutik: Som otteårig strikkede Dorte Løvenhardt bamser til sin lillesøster. Siden har det grebet om sig med strikketøjet. Nu sælger hun blandt andet strikkeopskrifter på bamser, hvor man selv kan kreere de søde og bløde krammedyr med tøj på. De minder lidt om de kendte Build A Bear bamser.

arrow Læs også: Vinteren er over os: Svingbroen har fået det glatte lag

- Konceptet hedder Go handmade og det er nyt i byen. Det byder på forskelligt håndarbejde på nye måder. Vi har garnet og opskrifterne er gratis, fortsætter Dorte Løvenhardt, der gerne vil være kendt som garnbutikken med de nye ideer. Hun strikker selv, fordi hun slapper af og bruger det som en form for meditation.

Lille butik med meget garn

Dorte og hendes mand Jan Løvenhardt åbnede for et år siden en webshop med garn, men de har længe ønsket også at have en fysisk butik. Det rette lokale skulle bare findes til en fornuftigt husleje.

Lokalet blev fundet og for en måned siden åbnede de Mamas Garn på Farimagsvej 27 i den tidligere Phone 1 butik.

Den lille 34 kvm. butik er fyldt med garn fra gulv til loft. Og "strikkefolket" har fundet vej til den hyggelige garnbutik nær stationen, og butikken har allerede fået positiv respons.

Det er bare in

Det er bare blevet populært. Danskerne strikker som aldrig før og det er unge som ældre. - Jeg vil følge med udviklingen, og har valgt at have et udvalg, der henvender sig til et bredt publikum, forklarer Dorte Løvenhardt, der oprindelig er revisionsuddannet, men glæder sig over nu at have sin store hobby som arbejde.

Hos Mamas Garn ses også de kendte mærker som Drops og Mayflower og kvalitetsgarner fra Lang Yarns, Petiteknit samt Urth, der er bæredygtigt garn, fordi der plantes et træ hver gang en æske med garnet købes. Alle gratis opskrifter kan fås på print i butikken.

Mamas store drøm var at åbne en garnbutik med fokus på anvendelighed og kvalitet til fornuftige priser. Der holdes åbent onsdag, fredag og lørdag og på sigt er det planen at byde indenfor til mindre kurser og garncafé.

arrow 30 år med hobbyen som levevej
12. oktober 2021 kl. 16:00 Opdateret: kl. 14:30
arrow Ny ordning: 1500 skoleelever besøger erhvervsvirksomheder
12. oktober 2021 kl. 15:58 Opdateret: kl. 15:58
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk