19. oktober 2019
Knud Christensen nappede to valg på én gang, da han mandag middag stillede op i køen på hovedbiblioteket i Næstved. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Knud Christensen nappede to valg på én gang, da han mandag middag stillede op i køen på hovedbiblioteket i Næstved. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbeltvalg får flere til at brevstemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbeltvalg får flere til at brevstemme
Næstved - 21. maj 2019 kl. 05:51
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sæt dit kryds ved to valg på én gang.

arrow Læs også: EL-kandidat siger nej til motorvej

Det er et tilbud som rigtig mange vælgere har valgt at gøre brug af. Til og med torsdag kan du nemlig møde op på det lokale bibliotek eller borgerservice-center og afgive valg til både Europa-parlamentsvalget søndag den 26. maj og til Folketingsvalget, Grundlovsdag onsdag den 5. juni.

På Næstved Bibliotek var der mandag middag således en lang kø af vælgere, der fik udleveret stemmesedler til de kommende valg.

- Ja, konen skulle alligevel op og få fornyet kørekortet, så vi kunne lige så godt få det overstået, og så har vi fri både søndag og Grundlovsdag, lød det fra Knud Christensen på vej i stemmeboksen på biblioteket.

På Næstved Bibliotek fortæller overassistent Poul Erik Petersen, at interessen for at brevstemme er steget støt gennem de seneste valg - og det mærkes også på landsplan.

Ved de to seneste Folketingsvalg i 2011 og 2015 valgte 8,7 procent af vælgerne at brevstemme. Det er en markant stigning i forhold til de tre folketingsvalg i 00'erne, hvor under fem procent af de afgivne stemmer faldt som brevstemmer.

Valgforsker og professor ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, peger på flere elementer, der øger brevstemmeprocenten.

Blandt andet er der kommet flere steder, hvor man kan brevstemme, og lovgivningen er blevet ændret, så reglerne for at brevstemme er gjort mere fleksible.

Torsdag er sidste frist for at brevstemme til Europa-parlamentsvalget, mens der kan brevstemmes til det forestående Folketingsvalg til og med lørdag den 1. juni.

arrow Socialdemokrat er hovedtaler til V-møde
24. maj 2019 kl. 07:27 Opdateret: kl. 15:46
arrow Mette Frederiksen i topform ved talkshow
22. maj 2019 kl. 10:15 Opdateret: kl. 08:59
arrow Bo Erik Hansen er landet i lygtepælen
19. maj 2019 kl. 19:30 Opdateret: kl. 14:42
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk