25. september 2021
På baggrund af Næstved Kommunes håndtering af Elene Nielsens børnesager har hendes advokat søgt om en erstatning på 450.000 kroner.
På baggrund af Næstved Kommunes håndtering af Elene Nielsens børnesager har hendes advokat søgt om en erstatning på 450.000 kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det handler erstatningssag til 450.000 kroner om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Det handler erstatningssag til 450.000 kroner om
Næstved - 05. november 2018 kl. 10:02
Af Niels Brande

I juni sendte advokat Kristine Schmidt Usterud et forligsforslag til Næstved Kommune om en erstatning på 450.000 kroner til Elene Nielsen på baggrund af hendes børnesag, som Sjællandske gennem det seneste år har udredt. En barndom, der var præget af en ondskabsfuld og voldelig, alkoholisteret mor, og seksuelt misbrug af Elene Nielsen.

arrow Læs også: Kommune afviser stort erstatningskrav i børnesag

- Den store ulykke er, at vi ikke opdagede overgrebene.

Sådan sagde centerchef Thomas Carlsen, Center for Børn og Unge i Næstved Kommune, da han i november 2017 i Sjællandske udtalte sig om Elene Nielsens børnesag.

Den i dag 27-årige Elene Nielsen havde en skrækkelig barndom.

På mistanke om, at der var noget galt i familien, blev der foretaget en stor familieundersøgelse.

En erfaren psykolog foretog undersøgelsen og bragte mistanken frem om seksuelt misbrug af pigen, men det kunne ikke endegyldigt fastslås, om det var tilfældet.

Elene Nielsen har undret sig over, at hun aldrig blev undersøgt fysisk dengang, og Thomas Carlsen har tidligere sagt, at han ikke kan forklare det. Det var i den forbindelse, at han kaldte det ulykkeligt, at det ikke blev opdaget. En række indberetninger fra naboer i Elene Nielsens barndom har Thomas Carlsen også tidligere undret sig over, at kommunen ikke handlede på baggrund af.

- Det undrer mig virkelig, men jeg vil helst ikke hænge medarbejdere ud, der ikke er her mere, sagde Thomas Carlsen i november 2017.

Erstatningssagen er kommet i stand med opbakning fra Børns Vilkår, som har flere børnesager kørende. På baggrund af en række grimme børnesager fandt satspuljeordførerne i 2012 årligt frem til 2020 600.000 kroner til at håndtere børnesager, og Børns Vilkår blev bedt om at tage sig af det. Indtil videre er mindst tre borgeres sager endt i retten, mens 13 er blevet afsluttet ved forlig.

Tidligere erstatninger i lignende børnesager har ligget på 300.000 kroner.

arrow Nu har Elene fået førtidspension
04. november 2018 kl. 06:55 Opdateret: kl. 16:53
arrow Kæmpekrav mod kommune efter sag om årelangt svigt
23. juli 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 08:47
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk