20. oktober 2018
Det nye selskab Reiling Green Tech har lejet sig ind i denne cirka 1.000 kvadratmeter store hal på Maglemølle ved Næstved Havn. Hallen ligger lige ved siden af Reilings eget område og klods op ad produktionen af glasskår, så der ikke er behov for  transport af råvaren glasstøv. Fotos: Helle Hansen
gallery icon

Se billedserie

Det nye selskab Reiling Green Tech har lejet sig ind i denne cirka 1.000 kvadratmeter store hal på Maglemølle ved Næstved Havn. Hallen ligger lige ved siden af Reilings eget område og klods op ad produktionen af glasskår, så der ikke er behov for transport af råvaren glasstøv. Fotos: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det fineste glasstøv skal bære vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fineste glasstøv skal bære vejen
Næstved - 05. december 2017 kl. 11:05
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det fineste glasstøv føles om pudder og svæver som ånden i lampen ud af flasken.

Det er lidt svært at forestille sig, at det ved hjælp af et hævemiddel kan omdannes til et meget let, meget holdbart og meget stærkt fyldmateriale med en meget stor bæreevne, som er ideelt til fyld under veje og tagterrasser. Men det er ganske vist.

Skumglas har i en del år været brugt i Finland, Norge og Sverige og i mindre grad i Danmark. Snart begynder et nyt firma Reiling Green Tech som det første at producere glasskum i Danmark. Nærmere bestemt kommer det til at foregå i Ressource City på Maglemølle i Næstved, hvor Reiling Glassrecycling Danmark i forvejen producerer glasskår af glas, som er smidt i glascontainerne.

Glasstøvet er et affaldsprodukt, der på denne måde får nyt liv som råvare i et nyt produkt, helt i tråd med tanken bag Ressource City.

Der er indkøbt maskiner til at starte produktionen, men der mangler lige at komme helt styr på nogle andre praktiske ting, inden det første danske skumglas ser dagens lys en gang i det nye år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk