13. august 2020
Næstved har masser af kulturtilbud til unge, der søger til byen for at tage en uddannelse.
Næstved har masser af kulturtilbud til unge, der søger til byen for at tage en uddannelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Næstved har masser af kulturpotientiale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Næstved har masser af kulturpotientiale
Næstved - 07. december 2019 kl. 12:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nils Stahlschmidt
Alfehøjen 9
Næstved

arrow Læs også: Uanmeldt tilsyn på plejehjem gav mange gode karakterer

Klaus Eusebius har sat kultur på dagsordenen. Modigt og befriende at et byrådsmedlem går ind og viser en retning. Ikke som en modsætning til de sociale- og undervisningsmæssige forpligtelser, men som en forudsætning for den robuste styrke Næstved Kommune skal stille op med som Sjællands næststørste kommune.

Politikerne har gjort en kæmpe indsats for at unge mennesker kan uddanne sig i byen med store uddannelsesbygninger ind i hjertet på den helt unikke Munkebakken midt i byen.

Det er naturligvis en kerneopgave at skabe det bedste studiemiljø med de mest dynamiske lærerkræfter i nogle fysiske gode rammer. Og mere end det er ambitionen om at knytte de unge til Næstved efter endt studium. Karrieremulighederne i Næstved kan blive endnu bedre. I en undersøgelse om de 21 bedste studiebyer i hele Danmark, set i forhold til karrieremuligheder ligger Næstved som nr. 16, mens Roskilde ligger som nr. 8 og Slagelse nr. 15.

Det handler ikke kun om hvad man kan dyrke af sport, kultur og friluftsliv. Det drejer sig også om at give de bedste muligheder for karriere gennem bosætning, skoler, daginstitutioner, natur og alt det, som er knyttet hertil. Det, som giver Næstved overskud og gør kommunen til noget særligt. I den ene ende som det nye helt unikke Holmegaard Værk og i den anden ende f.eks. de afholdte 28 musikarrangementer Muse på plejehjemmene i Næstved i 2018. Mangfoldighed fra en eksisterende dynamisk Talentskole, en ungdomsskole med talentnetværk til hele verden, verdenspremiere inden for middelaldermusik, fokus på Næstved som middelalderby, Rønnebæksholms service og samspil med skoler og daginstitutioner osv. Osv. Masser af potentiale.

arrow Kraftig anbefaling: Tre plejecentre skal have bedre brandsikkerhed
11. december 2019 kl. 16:15 Opdateret: kl. 11:48
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk