22. april 2019
Poul Otto Hansen er ikke tilfreds med Næstved Kommunes sendrægtighed. Foto: Hans Jørgen Johansen
Poul Otto Hansen er ikke tilfreds med Næstved Kommunes sendrægtighed. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lysanlæg på Næstved Stadion - hvor bliver den aktindsigt af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lysanlæg på Næstved Stadion - hvor bliver den aktindsigt af?
Næstved - 10. januar 2019 kl. 10:00
Af Poul Otto Hansen, Kalbygårdsvej 2, Kalby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som nævnt i Sjællandske den 12. oktober 2018, anmodede jeg Næstved Kommune (NK) om aktindsigt i de dokumenter, mødereferater m.m., der ligger til grund for opgraderingen af lysanlægget på Næstved Stadion.

NK fremsendte tekniske rapporter, men ikke mødereferaterne fra de lukkede dagsordner i Kultur- og Demokratiudvalget, i Økonomiudvalget eller i Byrådet, hvor bevillingen til opgraderingen blev besluttet, hvis man skal tro byrådsmedlem Per Sørensen, der med fem ord i Sjællandske skrev, citat: »Nyt lysanlæg er også på vej«. Det er, hvad offentligheden og de betalende skatteyder efter borgmesterens og byrådets opfattelse kan tåle at høre om den sag.

NKs afvisning af den anmodede aktindsigt blev sendt til Ankestyrelsen, der den 29. oktober 2018 i brev til NK konkluderer, citat: »Det er Ankestyrelsens opfattelse, at Næstved Kommune ikke med den anførte begrundelse har været berettiget til at undtage bilaget i medfør af offentlighedslovens § 33, nr. 3. Ankestyrelsen anmoder på den baggrund Næstved Kommune om at genoptage sagens behandling og tage fornyet stilling til Poul Otto Hansens anmodning om aktindsigt.«

Når NK efter to måneder endnu ikke har fremsendt de tre mødereferater, må det enten være fordi mødereferaterne ikke indeholder relevante begrundelser, men kun en bevilling, som er så useriøs, at den ikke tåler offentliggørelse, eller fordi de folkevalgte politikere ikke tør eller har mod til, at offentligheden, deres vælger, skal se deres begrundelser og holdning til opgraderingen af lysanlægget?

Vil NK ikke udlevere de tre nævnte referater nu, så må det vente til leverandøren af lysanlægget er valgt, hvor NK så ikke kan afvise aktindsigten med begrundelsen »Det offentliges økonomiske interesser, herunder udførelsen af det offentliges forretningsvirksomhed«.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk