22. oktober 2021
Sådan så det ud, da familien tog til stranden i Karrebæksminde. Ak ja, Det var dengang, der var en badeanstalt i sommerlandet. Billedet er hentet fra den nye billedsamling naestvedbilleder.dk
gallery icon

Se billedserie

Sådan så det ud, da familien tog til stranden i Karrebæksminde. Ak ja, Det var dengang, der var en badeanstalt i sommerlandet. Billedet er hentet fra den nye billedsamling naestvedbilleder.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De gode gamle dage er et klik væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De gode gamle dage er et klik væk
Næstved - 20. oktober 2020 kl. 12:22
Af Kim Palm

Bedårende badenymfer i Karrebæksminde, et gulnet foto fra Axeltorv med en stor genforeningssten midt på torvet og en hel masse halløj i Guderup. Jo, der er nok at muntre sig med i naestvedbilleder.dk, der netop er vakt til live, og hvor du kan gå ombord i tusindvis af historiske fotos fra Næstved og omegn.

arrow Læs også: Hjælp arkivet med at dokumentere krisen

Foreløbig er det lykkedes at publicere omkring 3.200 gamle fotos og på længere sigt er planen at samtlige 55.000 billeder fra NæstvedArkiverne og Næstved Museums samlinger bliver tilgængelige på naestvedbilleder.dk.

- Det er med stor stolthed, vi er gået i luften på den fælles online platform, der giver adgang til vores fælles kulturarv, siger arkivar Tobias Reinel.

Kulturarv for alle

NæstvedArkiverne publicerer dagligt omkring 100 gamle fotos og de har fortsat brug for hjælp for at få den store billedsamling til at fungere optimalt.

- Alle kan bidrage med deres viden ved at sende en kommentar til NæstvedArkiverne under hvert billede, hvis man ligger inde med oplysninger om f.eks motivet, dateringen eller fotografen, siger Tobias Reinel.

Kristoffer Buck Pedersen, kulturarvschef på Museum Sydøstdanmark, glæder sig også over de mange billeder på nettet.

- Med Naestvedbilleder får vi alle mulighed for at puste nyt liv i gamle fotografier. Det understreger, at kulturarv ikke kun findes på museer og arkiver, men at det er en levende ting som alle ejer, og som alle kan være med til at aktivere, siger kulturarvschefen.

Fotojagt i fortiden

Den store billedsamling er skabt takket være midler fra kommunens kulturudvalg. Brand af 1848-fonden og Trelleborg Fonden. Naestvedbilleder er ikke den eneste mulighed for at gå på fotojagt i fortiden.

En anden historisk hjemmeside, Gamle Næstved på Facebook, er flittigt brugt og tæller i dag 14.000 medlemmer.

Liv og løjer i maskinbyggeriet i Guderup, hvor man åbenbart byggede lidt af hvert.

arrow Se billeder: Her er nøglen til lokalhistorien
25. januar 2020 kl. 21:15 Opdateret: kl. 11:52
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk