20. oktober 2020
Samtlige flagermus er fredede, men især bredøret flagermus er truet. Den er super-sjælden og holder til netop i skovene ved Sparresholm. Den er faktisk så sjælden, at vi ikke har et billede af den, så i stedet får du her en dværgflagermus.
Samtlige flagermus er fredede, men især bredøret flagermus er truet. Den er super-sjælden og holder til netop i skovene ved Sparresholm. Den er faktisk så sjælden, at vi ikke har et billede af den, så i stedet får du her en dværgflagermus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk Naturfredningsforening: Galimatias at sætte vindmøller op nær flagermus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Naturfredningsforening: Galimatias at sætte vindmøller op nær flagermus
Næstved - 25. maj 2018 kl. 20:18
Af Kim Palm

En lille super-sjælden flagermus bør stoppe byrådsbeslutningen om at opsætte tre 150 meter store vindmøller på godset Sparresholm.

arrow Læs også: Godsejer: Vindmøller er majestætiske og generer ikke

Det mener Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Næstved, der nu kaster sig ind i kampen mod planerne, der er på byrådets dagsorden tirsdag den 29. maj.

- Vi er helt oppe i det røde felt. Det er galimatias, hvis byrådet holder fast i placeringen af de tre vindmøller i skovlommen ved Sparresholm, som er et af de eneste steder herhjemme, der huser en bestand af bredøret flagermus, siger Erica Mangor Heyckendorff, formand for DN i Næstved.

Af samme årsag har DN Næstved sendt en mail til samtlige byrådsmedlemmer. De er inviteret til en tur i området i dag mellem kl. 17-18.

Hensigten er at alle ved selvsyn kan få muligheden for at vurdere den landskabelige sammenhæng, og høre mere om baggrunden for, at områdets er udpeget som potentielt Natura 2000, uddyber Erica Mangor Heyckendorff.

Bredøret flagermus er rødlistet og dermed fredet på individ-niveau. I følge Miljøstyrelsen findes en lille bestand af bredøret flagermus på Sjælland, Lolland og Falster. Den lever hovedsageligt af natsværmere og yngler i hule træer. Arten er sjælden overalt i Europa.

- Danmarks førende flagermus-eksperter har tidligere advaret mod at forstyrre skovene omkring Sparresholm i forbindelse med linie-føringen af den kommende motorvej mellem Rønnede og Næstved, så vi kan slet ikke se pointen i at opstille møllerne netop her, siger Erica Mangor Heyckendorff

arrow Stormomsuste vindmøller på vej i høring
30. maj 2018 kl. 08:30 Opdateret: kl. 08:26
arrow Godsejer på charmeoffensiv
29. maj 2018 kl. 15:15 Opdateret: kl. 15:15
arrow Politisk skovtur om vindmøller
27. maj 2018 kl. 10:40 Opdateret: kl. 13:57
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk