22. april 2021
Tony Bispeskov (tv) og Søren Møller fra DSB klar til at give pendlerne to måneders gratis transport på Sydbanen. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Tony Bispeskov (tv) og Søren Møller fra DSB klar til at give pendlerne to måneders gratis transport på Sydbanen. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DSB tilbyder pendlerne to måneders gratis transport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB tilbyder pendlerne to måneders gratis transport
Opdateret 15. januar 2020 kl. 15:59
Næstved - 15. januar 2020 kl. 03:45
Af Kim Palm

To måneders gratis transport.
Sådan lyder DSB's tilbud til pressede pendlere på Sydbanen, når Banedanmark lukker for al togtransport fra Næstved til Ringsted i otte måneder - fra den 28. marts til 29. november.

arrow Læs også: Pendlerfamilie flytter tilbage til København

Den historiske lange sporspærring udløser dermed også en historisk høj kompensation til pendlerne, der i lukkeperioden må skifte til togbusser mellem Næstved og Ringsted.

- Det er første gang vi yder to måneders kompensation til vores faste pendlere. Og det er første gang vi melder det ud, fortalte DSB's informationschef Tony Bispeskov på et møde tirsdag i Glumsø.

DSB har dermed erkendt at pendlerne bliver ekstraordinært pressede, når toget skiftes ud med togbusser og rejsetiden til arbejdspladserne i hovedstadsområdet forlænges betragteligt.

På mødet på Susåskolen i Glumsø, hvor Lokalrådet måtte skaffe ekstra stole for at få plads til alle de fremmødte, kom det også frem, hvor meget længere den daglige transport til København vil tage, når skinnerne skiftes ud med asfalt og togbusser.

Fra Næstved forlænges rejsetiden med minimum 20 minutter hver vej. Fra Glumsø tager det 15 minutter ekstra med togbus.

Korteste rejsetid mellem Næstved og København sker med særlige togbusser, der kører direkte til Ringsted. Vælger man togbus til Ringsted og herfra tog til Københavns Hovedbanegård forlænges rejsetiden til 1 time og 12 minutter med hurtigste afgang - mod 52 minutter i dag.

Det er dog kun i myldretiden, der vil køre direkte togbusser mellem Næstved og Ringsted. Ellers kræver det et ordentlig herresving ind over landet med stop i Glumsø. Så hedder rejsetiden 1 time og 32 minutter hver vej.

- Rejseplanen er opdateret, så her kan du se den nye køreplan, når togene skiftes ud med togbusser, fortalte DSB's beredskabskoordinator, Søren Møller.

Og den gode nyhed er, at når de otte anstrengende måneder er forbi, så kommer der ikke flere togspærringer mellem Vordingborg i syd og København i nord. Modsat nede på Falster, der står overfor nye trafikale udfordringer også i 2021.

- Vi vil ikke se noget tilsvarende som den lukkeperiode vi står overfor lige om lidt. Der vil fremover kun være et par dage - typisk over en weekend - hvor vi er tvunget til at spærre for togtrafik. Det kan jeg garantere, sagde projektdirektør i Banedanmark, Klaus S. Jørgensen til Sjællandske.

Læs mere i Sjællandske.

arrow Pendlerformand: To måneders gratis transport er i underkanten
16. januar 2020 kl. 18:27 Opdateret: kl. 11:32
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk