21. juni 2021
Næstved Arena indvies tirsdag den 17. november af kulturminister Bertel Haarder, borgmester Carsten Rasmussen og viceborgmester Karsten Nonbo.
gallery icon

Se billedserie

Næstved Arena indvies tirsdag den 17. november af kulturminister Bertel Haarder, borgmester Carsten Rasmussen og viceborgmester Karsten Nonbo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF: Brug pengene på kamp mod rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF: Brug pengene på kamp mod rotter
Opdateret 12. november 2015 kl. 08:55
Næstved - 10. november 2015 kl. 05:27
Af Mogens Lorentzen

Kun en uge før Næstved Arena indvies, er der lagt op til byrådsdrama om sponsor-støtte. Det kommunale selskab NK-Forsyning har meldt sig som stor-sponsor med et tilskud på fire millioner kroner. Men det vil Dansk Folkeparti ikke være med til.

arrow Læs også: Kunder vil blokere for sponsormillioner til arena

- Det er fuldstændig urimeligt, at skatteydernes penge skal bruges til mere sponsorstøtte til arenaen, siger DF's finansordfører Thomas Palmskov (DF).

Han har krævet sagen behandlet i byrådet. Og derfor skal byrådet i aften endnu engang drøfte arena-økonomi. Byrådet har flere gange haft Næstved Arena på dagsordenen, og kommunen har indtil nu støttet med 30 millioner kroner i form af tilskud samt rente- og afdragsfri lån.

- Nu må det være nok. Hvis NK-Forsyning har for mange penge, så brug dem på at fremtidssikre kloakker og vejlys. Bestyrelsen var i Lyon for at se på gadelys, og noget må man da have fået med hjem. Og der er også god brug for at installere rottespærre i vores kloakker, siger Thomas Palmskov.

Sponsor-pakke

Hele sagen handler om, at NK-Forsyning har en formue på 60 millioner kroner fra salg af Seas-aktier. Hvis pengene bruges til at nedsætte prisen på el og vand, skal der betales en afgift på 40 procent til staten.

Til gengæld må NK-Forsyning gerne bruge alle pengene på almennyttige kultur- og sportsformål. Derfor har bestyrelsen vedtaget en større sponsor-pakke, der tilgodeser en lang række foreninger og projekter. Der er et par millioner kroner til forbedring af lysanlægget på Næstved stadion og penge til udvikling af Ressource City på Maglemølle. Og fire millioner kroner til Næstved Arena.

arrow Navneleg fyldt med arena-energi
12. november 2015 kl. 07:23 Opdateret: kl. 16:53
arrow Massivt byråds-flertal for at NK-Forsyning støtter arenaen
10. november 2015 kl. 22:25 Opdateret: kl. 22:25
arrow Kritiker: Forrykt sponsoraftale
04. november 2015 kl. 07:01 Opdateret: kl. 16:19
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk