3. december 2020
Flere standlejere var forbi takeNOW butikken på Merkurvej mandag for at pakke deres varer ned. Foto: Mia Than West
Flere standlejere var forbi takeNOW butikken på Merkurvej mandag for at pakke deres varer ned. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-epidemi sætter en stopper for loppesupermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-epidemi sætter en stopper for loppesupermarked
Næstved - 24. marts 2020 kl. 07:32
Af Mia Than West

Det blev til lidt over et år for loppesupermarkedet takeNOW på Merkurvej i Næstved. Butikken åbnede 1. marts sidste år, og nu er den gået konkurs. Det bekræfter Christian Steenfat, der er medejer af takeNow-kæden.

arrow Læs også: Loppesupermarked genåbner på Merkurvej

- Det er corona. Vi er faldet med 96 procent i omsætning. Det gør, at standlejerne opsiger deres lejemål. Når vi ikke har nogen standlejere, har vi ingen indtægt, siger Christian Steenfat til Sjællandske.

Tilbage i oktober 2015 startede han takeNOW sammen med kollegaen Johnny Jensen.

Ingen fremtid

Dengang var det udelukkende nye varer, der blev solgt. Nu sælges der primært brugte varer i kædens butikker. TakeNOW Næstved var den første butik, kæden åbnede på Sjælland. Det gik godt i starten, men så begyndte det at gå ned ad bakke for butikkens omsætning, fortæller medejeren.

- Vi var uheldige at få en butiksleder i Næstved, der kørte det helt ned. Så kom Lea, og hun har gjort det pissehamrende godt. Det var begyndt at gå fremad, men så kom corona, siger Christian Steenfat og fortæller, at butikkerne i Randers og Viborg også er bukket under for corona og gået konkurs.

- Lige nu kan man ikke se en ende på det. Vi kan ikke se en fremtid i det, uddyber han.

Hente ting

Der var 197 standlejere i takeNOW Næstved. 101 har fået udbetaling for omsætningen i februar, mens de resterende 96 mangler. TakeNOW skylder dem samlet 121.000 kroner, oplyser Christian Steenfat.

Over halvdelen af standlejerne har allerede hentet deres ting. Mandag eftermiddag var flere forbi butikken for at hente varer. Butiksleder Lea Heuser holder foreløbig åbent efter aftale til og med onsdag den 25. marts, så de resterende har mulighed for at hente deres ting.

Det er Lønmodtagernes Garantifond, der har begæret konkursen. Udover Lea Heuser var der fastansat en enkelt mere i loppesupermarkedet. De får begge deres løn dækket.

arrow Butiksåbning: Folk strømmede til billigt genbrug
01. marts 2019 kl. 14:59 Opdateret: kl. 14:59
arrow Kæmpe loppesupermarked på vej
05. januar 2016 kl. 13:09 Opdateret: kl. 14:18
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk