15. januar 2021
Bjarne Meldgaard er gået ombord i Ekstra Bladet, mens han venter på konen. Han er ikke det fjerneste nervøs ved at bruge bibliotektet. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Bjarne Meldgaard er gået ombord i Ekstra Bladet, mens han venter på konen. Han er ikke det fjerneste nervøs ved at bruge bibliotektet. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona eller ej: Bøgerne skal stadig læses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona eller ej: Bøgerne skal stadig læses
Næstved - 24. september 2020 kl. 18:26
Af Kim Palm

Per Stahlhut er gået ombord i reolerne på Næstved Bibliotek, og han er glad for, at de nye corona-restriktioner ikke har slukket læselysten. For selv om kommunen har hjemsendt tusindvis af medarbejdere, så er der fortsat liv i både bibliotek og Borgerservice.

arrow Læs også: Kom og hør hyggelige og uhyggelige historier

- Det betyder noget, at bibliotekerne fortsat holder åbent. Jeg er normalt flittig gæst på biblioteket, og i de her stramme tider er det glædeligt at kunne læse om noget andet end corona, siger Per Stahlhut, der ender med at hanke op i Karen Blixen og Steen Steensen Blicher.

- Sådan et par klassikerer går man aldrig fejl af. Jeg glæder mig allerede til at komme hjem og åbne bøgerne, siger Bjarne Meldgaard, der har fået god tid til litteraturen efter at han er gået på efterløn.

Henne ved avisreolerne sidder Bjarne Meldgaard og bladrer i Ekstra Bladet, mens han venter på konen, der har været ved lægen.

- Det er et herligt sted at slå en time ihjel og der er god afstand mellem folk, så jeg er ikke det fjerneste nervøs, siger Bjarne Meldgaard.

Indflydelse på besøgstal?

Afdelingsleder Julie Ertmann Busborg forsikrer om, at man trygt kan få fornyet sit kørekort og låne bøger under de nye corona-restriktioner. Der er masser af håndsprit og personalet bærer mundbind, når de betjener borgerne.

- Jeg tror ikke, at de nye restriktioner vil få indflydelse på besøgstallet, som du kan se er der stadig mange, der vælger at bruge bibliotek og borgerservice, siger hun.

For borgmester Carsten Rasmussen (S) har det været vigtigt, at borgere og virksomheder, der skal i kontakt med kommunen, ikke kommer til at mærke nogen forskel.

- Det er slet ikke så vildt, som det var i foråret, fastslog borgmesteren fredag, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) lancerede nye restriktioner for at komme de stadig stigende smitteudbrud til livs.

Lavt smittetryk

Næstved ligger stadig i den absolut lave ende med få corona-tilfælde i den seneste uge, hvor det kun er seks personer, der er fundet smittet med covid-19,

Det er langt under nabokommunen Slagelse og en flere hovedstadskommuner, der er gået i rød zone efter at smittetrykket er steget til foruroligende højder.

arrow Næssi-koncerter under åben himmel: Børnene er ellevilde
23. september 2020 kl. 13:59 Opdateret: kl. 10:29
arrow Kommune sender medarbejdere hjem - men borgerne skal ikke mærke noget
19. september 2020 kl. 17:09 Opdateret: kl. 11:31
arrow Alle børn skal være læsehelte
18. september 2020 kl. 13:40 Opdateret: kl. 15:58
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk