5. august 2020
Den ikoniske Græshoppebro lukker for biltrafik 7. september til og med 4. oktober 2020. Man vil kunne gå, løbe, cykle eller rulle fra Sjælland til Enø. Og omvendt. Foto: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Den ikoniske Græshoppebro lukker for biltrafik 7. september til og med 4. oktober 2020. Man vil kunne gå, løbe, cykle eller rulle fra Sjælland til Enø. Og omvendt. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chok på ferieø: Afskåret fra fastlandet i en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chok på ferieø: Afskåret fra fastlandet i en måned
Næstved - 05. oktober 2019 kl. 05:52
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Græshoppebroen i Karrebæksminde lukker fire uger i september-oktober næste år.

arrow Læs også: Debat: Havn og bagerkaj

Bindeleddet mellem Sjælland og ferieparadiset Enø bliver kun farbar for gående og cyklister, som kan benytte den sidehængte gangbro langs Græshoppebroen.

Det skriver Sjællandske.
Græshoppebroen skal renoveres og det kan kun ske ved at lukke for adgang for biler. Det vil heller ikke være muligt at sejle under broen, da der skal monteres et arbejdsstillads på klapfaget.

Bageren lukker

Broen lukker mandag den 7. september 2020 og åbner igen mandag den 5. oktober.

Klaus Nielsen, Enø Bageri, siger til Sjællandske, at han ikke har andet valg end at lukke sig butik i de fire uger, hvor Græshoppebroen renoveres.

Billede

Den ikoniske Græshoppebro lukker for biltrafik 7. september til og med 4. oktober 2020. Man vil kunne gå, løbe, cykle eller rulle fra Sjælland til Enø. Og omvendt. Foto: Jan Jensen


- Hvad skal jeg ellers gøre. Jeg kan jo ikke få leveret varer, siger han.

Klaus Nielsen plejer at holde lukket hele januar for at afvikle ferie. Til næste efterår snupper han yderligere en måneds ferie, mens Græshoppebroen får ny træbelægning og dele af den bærende stålkonstruktion renses for rust og korrosionsbehandles.

- Vi kommer ikke uden om, at broen skal renoveres. Men det er et tåbeligt tidspunkt, siger bageren.

Han mener, at der i september stadig er mange - især - tyske turister, der lejer sommerhuse i ferieparadiset.

Brandbil i ø-depot

Renoveringsarbejdet kommer til at foregå i almindelig arbejdstid og ikke 24/7. Det sker i dagtimerne for at begrænse støj, men også for at give betonen tid til at hærde, oplyser Torben Kelm Danielsen, centerchef fra Trafik & Ejendomme i Næstved Kommune. Ifølge den tekniske rådgiver skal arbejdet udføres i efteråret og ikke senere, hvor frost og kulde kan forsinke processen.

Brandvæsenet og politiet vil have biler holdende på Enø-siden. Hvis syge eller tilskadekomne hurtigt skal væk fra øen, vil redningsfolk parkere på Sjællands-siden og løbe over gangbroen til de parkerede biler.

Formand for Næstved Turistforening, Svend-Erik Kristensen, siger til Sjællandske, at renoveringen af broen er uundgåelig.

- Men det er som udgangspunkt noget møg at lukke helt ned for biltrafik til og fra Enø. Når det nu ikke kan være anderledes, er det godt, at broen vil kunne holde i mange år fremover, siger han.

Ifølge Næstved Kommune, kommer renoveringen af Græshoppebroen til at koste 8 millioner kroner. Broens levetid forventes at blive forlænget med 25 år.

Det har tidligere været på tale, at man kunne sætte en militærbro op mellem Sjælland og Enø, men denne løsning er droppet. Det er simpelthen for dyrt at fæstne den midlertidige bro til land.

Folkefest på vandet

Det konservative byrådsmedlem Helge Adam Møller jubler ved tanken om, at det hele vendes på hovedet i Karrebæksminde, når trafikåren mellem Sjælland og Enø er spærret i en måned.

- Det bliver en folkefest og en turistattraktion, når sejlere og fiskere står sammen og sejler folk frem og tilbage mellem Sjælland og Enø, siger han.

Folkefest er det ikke det første byrådsmedlem, formand for Byrådets tekniske udvalg og bosiddende på Enø, Helle Jessen, (S) kommer i tanke om, når lukningen af Græshoppebroen skal planlægges. For hende er det vigtigste, at beboere og virksomheder på Enø så hurtigt som muligt får at vide, hvornår Enø afskæres fra Sjælland, så de har mulighed for at planlægge sig ud af de værste gener.

- Der er mange knaster og det kan virke besværligt. Men vi er nødt til at renovere broen og det skal være nu, siger hun.

Der holdes borgermøde om lukningen af Græshoppebroen 20. november kl. 19-21 i Gl. Ridehus på Grønnegades Kaserne.

arrow Havn overtager bænke så bager slipper for bøder
25. april 2020 kl. 16:34 Opdateret: kl. 18:24
arrow Politiker: Vi må finde penge til en senere brorenovering
14. december 2019 kl. 07:59 Opdateret: kl. 09:07
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk