29. januar 2020
Lars Holt vandt i weekenden guld for en herlig rosévin, der var både sød og syrlig på samme tid. Foto: Kim Palm
Lars Holt vandt i weekenden guld for en herlig rosévin, der var både sød og syrlig på samme tid. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chateau Skyttemarksvej vinder guld for sød og syrlig rosévin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chateau Skyttemarksvej vinder guld for sød og syrlig rosévin
Næstved - 10. september 2019 kl. 09:10
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan man dyrke vin inde midt i byen? Det kan man sagtens. Bare spørg Lars Holt, der dyrker både blå og grønne druer på Skyttemarksvej, og som i weekenden vandt guld for sin rosévin.

- Den er både sød og syrlig, så den har krop og karakter. Det er sådan jeg bedst kan lide dem, siger Lars Holt.

Ved det årlige vinskue for danske vinavlere var der indleveret 314 vine til bedømmelse og det gik generelt rigtig godt for vinavlerne fra Næstved Kommune. Udover Lars Holt kunne Vesterhavegården i Karrebæksminde også drage hjem med en guld- og en bronzemedalje for to rosévine, mens det blev til sølv for en rødvin fra Snesere Vingård.

Også længere sydpå, i Vordingborg, var der hæder og medaljer til flere af kommunens vinavlere, og det er ifølge Lars Holt langtfra nogen tilfældighed.

Vinavlerne i Næstved og Vordingborg kommuner har nemlig samlet sig i en ERFA-gruppe. Gruppen passer to vinmarker i fællesskab og udveksler dermed erfaringer både med pasning af vinplanter og med fremstilling af vin. Gruppen havde i alt indsendt 34 vine til bedømmelse, Af de indsendte vine fik 56 procent medalje eller særlig udmærkelse. For resten af landet er det tilsvarende tal 36 procent.

- Jeg tror det hænger sammen med, at der er så fint et sammenhold og ubegrænset erfaringsudveksling blandt medlemmerne. I andre landsdele kan det virke, som om vinavlerne konkurrerer med hinanden. I Sydsjælland er man blevet klar over, at konkurrencen er med de udenlandske vine. Derfor samarbejder hobbyavlere og erhvervsavlere med hinanden, så alle får udbytte af erfaringsudvekslingerne, og alle bliver bedre til at producere vin, siger Lars Holt, der er formand for ERFA-gruppen. Har du lyst til at besøge en af de lokale vinavlere, så er det muligt på Dansk Vindag, lørdag den 21. september.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk