21. oktober 2020
Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte har sagt nej tll et OPP-projekt, der kunne have sendt unge sygeplejerske-studerende op på Munkebakken. Foto: Absalon
Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte har sagt nej tll et OPP-projekt, der kunne have sendt unge sygeplejerske-studerende op på Munkebakken. Foto: Absalon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Campusbyggeri udskudt i flere år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campusbyggeri udskudt i flere år
Næstved - 05. februar 2019 kl. 05:52
Af Kim Palm

Find selv pengene.
Sådan lyder beskeden til Campus Absalon fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, som har sagt nej til at Absalons nye campus i Næstved bymidte kan opføres som et såkaldt OPP-projekt, et offentligt privat partnerskab, hvor Absalon finder en privat leverandør til ikke blot at gennemføre byggeprojektet, men også at drive byggeriet.

arrow Læs også: Naboskole på Munkebakken bliver næsten dobbelt så stort som VUC

- Det betyder, at vi selv skal finde pengene og da regeringens anlægsrammer er fyldt ud i både 2019 og 2020, ved vi endnu ikke, hvornår vi kan realisere byggeriet, siger professionshøjskolens direktør, Søren Lind Christiansen.

Campus Absalon uddanner sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, bioanalytikere og administrationsbachelorer og tæller omkring 1.200 studerende. Planen er at rykke campus fra Sydbyen og op på Munkebakken - lige ved siden af Campus VUC - for at forstærke studielivet i Næstved by.

- Munkebakken er en virkelig god mulighed for et bynært studiemiljø, så det er bestemt et projekt vi arbejder videre med, siger Søren Lind Christiansen.

Næstved Kommune solgte i sommeren 2018 grunden på Munkebakken til Absalon. Borgmester Carsten Rasmussen (S) håber stadig, at sygeplejersker og andre sundhedsstuderende kan rykke ind på toppen af Næstveds ikoniske bakke.

arrow Vandtårnsbakken er fredet: DN kom for sent på Munkebakken
01. december 2019 kl. 09:03 Opdateret: kl. 17:40
arrow Campus Absalon bliver en halv gang større end VUC
19. november 2019 kl. 19:11 Opdateret: kl. 12:39
arrow Absalon bygger nyt campus midt i Næstved
18. november 2019 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:45
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk