24. juli 2019
Der er ubetinget vigepligt for cyklister og andre færdende på stien, hvor den møder Karen Blixens Vej.
gallery icon

Se billedserie

Der er ubetinget vigepligt for cyklister og andre færdende på stien, hvor den møder Karen Blixens Vej.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bump er placeret efter råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bump er placeret efter råd
Næstved - 20. februar 2019 kl. 14:30
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan unægteligt se ud som om, et par nye bump ved Karen Blixens Vej er blevet levende og har taget springet op på den krydsende cykelsti, for i fin forlængelse af hinanden er to nylagte asfaltbump placeret ved stiens ende. Det er dog helt efter planen og endda efter råd fra en ekstern trafiksikkerhedsrevisor, fortæller Anders Østergaard Hansen, teamleder ved team Trafik i Næstved Kommune.

arrow Læs også: Lyssignaler skal opgraderes for knap en million kroner

Bumpene, blandt andet kaldet knallertbump, er sprunget i avisens øjne, efter Rasmus Eliasen, som bor nær Karen Blixens Vej i Digtervejskvarteret har henvendt sig med undren over, hvorfor bumpene er placeret på cykelstien og ikke på vejen, hvor bump som oftest ses.

Stikrydsningen er placeret forholdsvis kort efter, hvor biltrafikken svinger ind i kvarteret fra Karrebækvej. Rasmus Eliasen synes, at det virker som om, at man ikke har villet gøre noget ved vejen, hvor børn og voksne krydser for at komme til kvarterets skole og børneinstitution. Ifølge Anders Østergaard Hansen har der siden seneste valgperiode fra Teknisk udvalg været kig på krydsningen, og derfor har trafikafdelingen også undersøgt forholdene. Blandt andet har de i 2018 talt trafikken og målt hastighederne på Karen Blixens Vej.

- Vi kan se, at gennemsnitshastigheden længere nede ad Karen Blixens Vej er omkring 40 kilometer i timen, og den vil være lavere ved stikrydsningen. Det var ikke bilernes hastighed, der var et problem, siger teamlederen.

Efter at have nørdet trafikdata, som teamlederen siger, samt søgt råd eksternt, har de derfor placeret bumpene på cykelstien, så cyklisterne derved bliver gjort ekstra opmærksomme på stikrydsningen. Dermed mindsker man risikoen for farlige møder mellem cykler og biler på kørebanen.

arrow Kære Vejdirektoratet: Her er vores ønskeliste til nye cykelstier
27. februar 2019 kl. 16:00 Opdateret: kl. 11:13
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk