22. april 2021
- Bridge er et krigsspil, der handler om at erobre »brættet«. Jeg kan godt se for mig, at det kunne blive til et spændende computerspil i rollespilsstil, siger Hans Nielsen, der er formand for Næstved Bridgeklub og samtidig underviser på klubbens begynderhold.
gallery icon

Se billedserie

- Bridge er et krigsspil, der handler om at erobre »brættet«. Jeg kan godt se for mig, at det kunne blive til et spændende computerspil i rollespilsstil, siger Hans Nielsen, der er formand for Næstved Bridgeklub og samtidig underviser på klubbens begynderhold.
Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bridge er en langvarig kort fornøjelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bridge er en langvarig kort fornøjelse
Opdateret 05. februar 2015 kl. 12:08
Næstved - 20. september 2011 kl. 10:59
Af Claus Rasmussen
Næstved // Når man spiller bridge, må man ikke tale sammen under spillet. Så på den baggrund er det måske ikke så mærkeligt, at næsten alle medlemmer af Næstved Bridgeklub er par.

- Det er jo ikke så tit, man kan få konen til at tie stille i fire timer..., siger Hans Nielsen med et grin.

Han er formand for de cirka 300 medlemmer, men der er plads til flere i klubben, der har til huse på Ærøvej 7C. Så onsdag 21. september klokken 19 er der introduktions-aften, hvor interesserede kan komme og snuse til det komplicerede kortspil.

- Der er cirka 25.000 medlemmer af Danmarks Bridgeforbund. Vi vil gerne være endnu flere, men det er en tidskrævende sport, og det gør det svært at rekruttere nye medlemmer. Især yngre mennesker kan have svært ved at komme hjemmefra, når de får børn, siger Hans Nielsen, der selv blev ramt af bridge-bacillen for 15 år siden.

- Og når man først får færten af bridge, så er alle andre kortspil yt, konstaterer han.
Kamp om ære og point
I Næstved Bridgeklub er der mulighed for at spille næsten hver dag, og især torsdag formiddag er der godt fyldt op i lokalerne, når 112 spillere sætter sig til bords for at kæmpe om ære og point til klubbens rangliste.

I bridge spiller man om bronze-point i de daglige klubarrangementer, om sølv-point i distriktsturneringen og om guld-point i divisionsturneringen og i store åbne turneringer. Det hele bliver regnet sammen, så man kan sætte tal på spillernes styrke - på samme måde som i skak eller golf.
To-årigt kursusforløb
Allerførst skal man dog lære, hvad der er op og ned på spillet, så man kan finde rundt i det store virvar af meldinger, kontrakter, trumfer og andre kringelkroge. Og det kan tage sin tid.

Næstved Bridgeklub tilbyder et to-årigt kursusforløb med undervisning 20 onsdage, og Hans Nielsen håber, at mange nye - og gerne unge -spillere har lyst til at stifte bekendtskab med klubben.

- Vi har også utroligt mange sociale arrangementer, og folk opbygger netværk og mødes også privat, siger Hans Nielsen.

Desuden er der fælles bridge-ture i både ind- og udland, og i den forgangne weekend var Næstved Bridgeklub selv vært for den traditionelle »Troldeturnering« med deltagelse af 72 spillere fra hele landet.
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk