19. januar 2020
- Lad os glæde os over alle de nye initiativer, som bliver til virkelighed i 2019, sagde borgmester Carsten Rasmussen ved nytårskuren. Foto: Hans Jørgen Johansen
- Lad os glæde os over alle de nye initiativer, som bliver til virkelighed i 2019, sagde borgmester Carsten Rasmussen ved nytårskuren. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester jubler over byggeboom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester jubler over byggeboom
Næstved - 17. januar 2019 kl. 11:58
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Målt på antallet af igangværende byggerier er Næstved en by med masser af succes.

arrow Læs også: Per fejrer 40 år i Sct. Jørgens Park

Borgmester Carsten Rasmussen (S) refererede til den amerikanske erhvervsleder John Rockefellers metode til at bedømme, om en by var inde i en god gænge, da der onsdag eftermiddag var nytårskur for erhvervslivet i Ny Ridehus.

Udlændingestyrelsen er i gang med at bygge, p-husene er næsten helt færdige begge to, Absalon er i gang med at planlægge deres byggeri ved siden af VUCs guldhjørne, flere bilforhandlere bygger nyt, vi har fået en ny bro over banen, det går godt med salget af parcelhusgrunde, der bygges boliger, butikscenteret Sct. Jørgens Park er i gang med en større ombygning, Næstved StorCenter skal udvide.

- Så vi går 2019 i møde med optimisme, sagde Carsten Rasmussen til de godt 300 fremmødte.

Mens indbyggertallet er nogenlunde stabilt, så går det godt med at skabe nye arbejdspladspladser. Netto er der kommet 815 flere i kommunen i løbet af de første tre kvartaler i 2018. Og når DSB i 2014 flytter sit værksted til kommunen kommer her yderligere 150-200 arbejdspladser.

Skills 4.-6. april skal også være med til på langt sigt at skaffe kvalificeret arbejdskraft til de lokale virksomheder.

- Det bliver kæmpe stort, når mere end 320 unge elever fra hele landet kommer til Næstved for at konkurrere i mere end 40 forskellige fag, sagde borgmesteren og nævnte det vigtige formål, at så mange skoleelever som muligt kommer og oplever, hvor sejt det er at arbejde som håndværker.

Første udkast til kommunens nye erhvervstrategi for de kommende fire år er ved at være klar og bliver så sendt i høring. Og så vil kommunen i 2019 arbejde på at blive endnu bedre til at servicere virksomhederne.

- I skal have stor ros for at tage fat i mig eller andre politikere, når vi har lavet en fejl. Det forbliver jo kun en fejl, hvis ikke det bliver rettet, men det kræver, at I fortæller os om de problemer i oplevet, sagde Carsten Rasmussen, inden han bød velkommen til det nye år og der blev skålet i champagne eller hvad folk nu havde i glassene.

arrow Fakta får større butik i Sct. Jørgens Park
06. august 2019 kl. 13:20 Opdateret: kl. 13:20
arrow Stor fælles tagterrasse skal skabe fællesskab
28. april 2019 kl. 08:30 Opdateret: kl. 17:05
arrow Nyt åbent hus i Sct. Jørgens Park
15. april 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 11:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk