21. oktober 2020
Carsten Rasmussen aflyser ikke ceremonien lørdag, hvor nye statsborgere skal trykke hånd med borgmesteren. Foto: Thomas Olsen
Carsten Rasmussen aflyser ikke ceremonien lørdag, hvor nye statsborgere skal trykke hånd med borgmesteren. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester fastholder ceremoni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester fastholder ceremoni
Næstved - 06. marts 2020 kl. 17:07

Lørdag holdes den første Grundlovsceremoni - også kendt som håndtryksceremoni - i Næstved, hvor nye statsborgere i Danmark skal trykke hånd med Carsten Rasmussen. Det gør den, selvom statsminister Mette Frederiksen (S) på det store corona-pressemøde fredag sagde:

arrow Læs også: Great: Efter 22 år i Danmark kan Brenda endelig kalde sig dansk

- Vores holdning er meget klart, at man skal give hånd for at få dansk statsborgerskab. Og det betyder selvfølgelig, at med den anbefaling, der nu ligger fra myndighederne (om at undgå blandt andet håndtryk på grund af coronavirusset, red.), er vores udgangspunkt, og vi vil diskutere med partierne bag indfødsretsaftalen, at vi så udsætter de ceremonier, som allerede er planlagt.

Den udmelding har fået aflyst lignende arrangementer i både Ringsted og Assens, men i Næstved vælger man altså at gennemføre.

- Det drejer sig om 15 mennesker, jeg skal give hånd til. Jeg kommer lige fra et arrangement i storcenteret, hvor jeg har hilst på måske 25, så det er jo i virkelighed meget mere farligt. Vi sørger for, at der er opstillet håndsprit, og så skal det nok gå, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

Ud over de 15, der skal være danske statsborgere, deltager gæster og 14 byrådsmedlemmer ved ceremonien, som begynder klokken 13.

arrow Lars og Birthes mareridt overstået: - Det værste var usikkerheden
24. marts 2020 kl. 09:50 Opdateret: kl. 09:31
arrow Borgmester fastholder håndtryk trods corona-frygt
09. marts 2020 kl. 10:07 Opdateret: kl. 10:08
arrow Statsborger-ceremoni: Borgmester tager coronafrygt i stiv arm
06. marts 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 20:43
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk