24. september 2021
De private børnepassere fra Næstved Bitten Jørgensen (tv.) og Charlotte Hansen er begge for nylig certificeret Mindful Børnepassere. Det giver blandt andet mere ro og nærvær i dagligdagen med børnene. Privatfoto
De private børnepassere fra Næstved Bitten Jørgensen (tv.) og Charlotte Hansen er begge for nylig certificeret Mindful Børnepassere. Det giver blandt andet mere ro og nærvær i dagligdagen med børnene. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børneyoga og meditation hitter hos private børnepassere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Børneyoga og meditation hitter hos private børnepassere
Næstved - 14. november 2020 kl. 17:27
Af Mia Than West

Det er blevet ret så populært at inddrage børneyoga og meditation i dagligdagen med børnene. For nylig har de private børnepassere Bitten Jørgensen og Charlotte Hansen fra henholdsvis Den Grønne Flyver og Tulipanens private pasningsordning modtaget Mindful Børnelivs Flag. Det har de, fordi de begge for nylig er certificeret Mindful Børnepassere.

arrow Læs også: Lokal dagplejer frontfigur i pilotprojekt

Det betyder, at de har fokus på at give børnene en mindful hverdag, hvor der plads til mindfulnessaktiviteter, fordybelse og børnemeditationer, som lader børnene op, giver dem indre ro og øger deres koncentrationsevne.

- Hvis vi er ude i haven, som vi ofte er i øjeblikket, er jeg helt nede på jorden i børnehøjde. Det handler om at være barn sammen med dem og være i nuet sammen med dem, forklarer Bitten Jørgensen.

- Man lægger sin voksenhjerne lidt fra og fjerner det filter, man nogle gange har. Jeg er ikke så sart mere, og jeg har fået en bedre forståelse for, hvorfor børnene reagerer, som de gør, uddyber hun.

Stilletid og børneyoga

Mindfulness er generelt populært hos både de kommunale dagplejere op de private pasningsordninger. Der er på landsplan allerede nu mange, der er Certificeret Mindful Dagplejere og Børnepassere gennem Mindful Børneliv.

Fælles for dem alle er, at de laver mindfulnessaktiviteter og børnemeditationer med børnene dagligt og har fokus på at være i bevidst nærvær med børnene. For at forblive bevidst nærværende og selv have indre ro har de en daglig, personlig mindfulnesspraksis. Hos Den Grønne Flyver kommer det blandt andet til udtryk gennem den stilletid, børnene har, når de kommer ind udefra.

- Børnene lægger sig på ryggen på gulvet og hører stille musik. De kender rutinen og rytmen, og det giver dem ro, siger Bitten Jørgensen, der også har introduceret børnene til yoga.

Hun har lavet en yogaterning ud af brugte mælkekartoner, hvor der er påsat billeder af forskellige dyr.

- Så skiftes de til at kaste med terningen og lave de forskellige dyrs bevægelser, forklarer den private børnepasser.

Sundt selvværd

Bitten Jørgensen er også selv begyndt at meditere, og det giver hende mere overskud i hverdagen med børnene.

Både hun og Charlotte Hansen arbejder ud fra en række principper i dagligdagen, som gør, at de har fokus på børnenes initiativer, positive intentioner og styrker.

På den måde støtter de børnenes udvikling af en stærk selvforståelse og et sundt selvværd.

- En mindful start på livet giver børnene sundt selvværd og evnen til at genkende og finde roen i sig selv senere hen i livet, forklarer Bitten Jørgensen.

De positive gevinster for børnene i en Mindful pasningsordning er bevidst nærvær, mere glæde, bedre selvforståelse, et sundt selvværd, øget koncentrationsevne, mere empati, gode sociale kompetencer, indre ro og bedre søvn. Man kan læse meget mere på www.mindfulborneliv.dk

arrow Omstridt system rulles ud i dagplejen og institutioner
21. december 2020 kl. 04:44 Opdateret: kl. 15:03
arrow Debat: Lad os hæve det digitale bundniveau i skolerne
19. november 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 10:16
arrow Tværfagligt samarbejde skal skabe en tryg start i livet for de mindste
17. september 2020 kl. 16:10 Opdateret: kl. 09:48
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk