17. juni 2021
De mere end 3000 pladser fordelt på over 160 enkeltstående arrangementer til Børnekulturfestivalen når ud til børn i dagtilbud og skoler i hele Næstved Kommune. Blandt andet kan børn i vuggestuen glæde sig til, at Dansehallerne præsenterer kompagniet MYKA?s forestilling »Månen«. Foto: Søren Kristoffer Kløft.
gallery icon

Se billedserie

De mere end 3000 pladser fordelt på over 160 enkeltstående arrangementer til Børnekulturfestivalen når ud til børn i dagtilbud og skoler i hele Næstved Kommune. Blandt andet kan børn i vuggestuen glæde sig til, at Dansehallerne præsenterer kompagniet MYKA?s forestilling »Månen«. Foto: Søren Kristoffer Kløft.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnekulturfestivalen rykker ud - i mere end én forstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Børnekulturfestivalen rykker ud - i mere end én forstand
Næstved - 16. maj 2021 kl. 04:43
Af Esben Thoby

Børnene skal ikke gå glip af endnu en Børnekulturfestival. Derfor er der taget nye planlægningsmetoder i brug, som sikrer gennemførelsen af den traditionelle festival, der afholdes fra 17. til 21. maj i Næstved.

arrow Læs også: Kunstforeningen er tilbage med guldmedaljevinder

Under normale forhold afvikles store dele af den årlige festival på Grønnegades Kaserne Kulturcenter med den spektakulære åbning med Næssi og Ulla Abdullas Cocobongoband som startskud. Men der bliver stille på Grønnegade i går.

Til gengæld kommer det til at summe af liv, glæde og magi, når Børnekulturfestivalens kunstnere og undervisere kommer på besøg hos de 0 til 12-årige i deres egen vuggestue, børnehave, klasse eller SFO.

- Hvert enkelt arrangement i Børnekulturfestivalen er tilrettelagt, så det passer til de coronabobler, børnene er i til dagligt. Der er derfor ingen børnegrupper, der bliver blandet på tværs, og derudover afholdes en række af aktiviteterne udendørs. Blandt andet kan børnehavebørn glæde sig til workshoppen »Sprøjt - kunst på legepladsen« med billedkunstner Britta Johanson, fortæller børnekulturkonsulent Katrine Gjesing.

Fokus på dans

Under dette års festival er der et øget fokus på dans som udtryksform. Dansehallerne, som er et nationalt ressourcecenter for dans og koreografi, medvirker med tre forskellige danseforestillinger for børn i dagtilbud. Her inviteres de små blandt andet med på en sansende rumrejse, hvor de skal være aktive undervejs.

SFO-børn kommer også i berøring med dansens mange muligheder for kreativitet og fællesskab, når Lars Bjørn, professionel danser, kommer på besøg.

Når Børnekulturfestivalen starter, offentliggøres også »Historien om Næssis kage« på Næssis app. Alle børn i hele Næstved Kommune inviteres til at tegne en kage til den grønne drage. De festlige kagetegninger afleveres i Næssis postkasse ved Sjølundstårnet eller sendes til Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved.

Frist for aflevering eller indsendelse er tirsdag den 25. maj. Herefter udstilles alle de tegnede Næssi-kager på Næssis Facebookside.

Det er 19. gang, at Børnekulturfestivalen afholdes.

Som en del af festivalen inviterer Næssi alle børn til at tegne en tegning af ham og en kage. Foto: Næstved Kommune

arrow Cirkus Baldoni er på landevejen igen
16. maj 2021 kl. 11:45 Opdateret: kl. 11:45
arrow Nedbrud gav lang kø ved testcenter
15. maj 2021 kl. 14:23 Opdateret: kl. 15:53
arrow Sommerhuspriser går amok: De sidder på guldet i vandkanten
15. maj 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:25
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk