11. maj 2021
Første resultat af den samlede indsats er 200.000 kroner ekstra afsat til Aktive Feriedage, der plejer at være et stort hit blandt kommunens børn og unge. Her er det »Kusk for en dag«, som kom på programmet i 2017. Foto: Esben Thoby
Første resultat af den samlede indsats er 200.000 kroner ekstra afsat til Aktive Feriedage, der plejer at være et stort hit blandt kommunens børn og unge. Her er det »Kusk for en dag«, som kom på programmet i 2017. Foto: Esben Thoby
Foto: Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn og unge mistrives: Nu iværksættes koordineret indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og unge mistrives: Nu iværksættes koordineret indsats
Næstved - 04. maj 2021 kl. 04:05
Af Esben Thoby og Rikke Bondesen

Næstved Kommune behandler for øjeblikket et rekordhøjt antal sager, der involverer børn, unge og socialt udsatte familier. Antallet af underretninger, som ender med egentlige sager, er steget med 12 procent i forbindelse med coronanedlukningerne.

arrow Læs også: Gå en tur og få det godt med god samvittighed

- Vi behandler 1950 sager imod de forventede 1740 sager. Det vil sige, at vi har 210 sager mere, end vi troede, vi ville have på nuværende tidspunkt, siger Thomas Carlsen, centerchef for Børn og Unge.

Tallene er netop kommet frem, men de er ikke overraskende. De fire udvalgsformænd i Børne- og Skoleudvalget, Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget samt Kultur- og Demokratiudvalget har da også været så fremsynede, at man har fremsat en fælles sag til behandling på de næste møder.

Her skal der sættes fokus på en samlet og koordineret indsats for børn og unge i forhold til aktiviteter, trivsel, socialt samvær og foreningsdeltagelse i forbindelse med genåbningen efter corona.

Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget og Kultur- og Demokratiudvalget havde sagen til behandling på deres møder mandag, og det resulterede blandt andet i, at sidstnævnte afsatte 200.000 kroner til flere aktiviteter under Aktive Feriedage.

- Forhåbentlig kan det hjælpe på, at der kommer færre sager hos Center for Børn og Unge. Der er mange børn, der har været ladt lidt for meget alene under nedlukningen, siger kulturudvalgsformand Linda Frederiksen (S).

Børne- og Skoleudvalget har punktet på dagsordenen på mandag, mens Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget følger trop om en uge.

arrow Kultur- og medborgerhus i Boderne snart klar til åbning
04. maj 2021 kl. 10:55 Opdateret: kl. 10:55
arrow Endelig en tur i den mørke biografsal igen
04. maj 2021 kl. 07:30 Opdateret: kl. 15:52
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk