18. oktober 2021
Filmen Dronning Margrete den Første, instrueret af Charlotte Sieling. Skandinavisk Filmkompagni.
Filmen Dronning Margrete den Første, instrueret af Charlotte Sieling. Skandinavisk Filmkompagni.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bio Næstved blandt de første med For-premiere på Margrete den 1.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bio Næstved blandt de første med For-premiere på Margrete den 1.
Næstved - 08. september 2021 kl. 16:24
Af Anita Corpas

Bio-oplevelse: Foreningen Norden inviterer næstvederne til biograf- forpremiere i Bio Næstved. Biografen er en af de kun ni biografer i landet, der har fået lov til at være blandt de første til at vise det store historieske drama om Dronning Margrete den Første.

arrow Læs også: Bliv vaccineret i Bilka

- I samarbejde med Vinbaren i Næstved holder vi en lille velkomst med tale og lidt godt til gane, siger Henning Jensen, formand for Forening Norden i Næstved/Fladså kredsen.

I dagens anledning er billetprisen 80 kroner og bestillingerne foregår efter »først til mølle« princippet, fortæller formanden.

- Og billetprisen er inkluderet et glas vin og retro-musik fra Margrete den Førstes tid, lover Henning Jensen.

På dagen bliver der også vist videoindslag med instruktøren og hovedrolleindehaveren og vores egen dronning Margrethe II optaget ved Gallapremiere onsdag aften i København.

En af de stærkeste

Biograffilmen; Margrete den Første er den ufortalte historie om en visionær kvinde, der står i magtens absolutte centrum og er instrueret af danske Charlotte Sieling, der også selv har skrevet manuskript.

Umiddelbart har ingen andre tidligere skildret Danmarks første dronning på film.

- Jeg vil give hende en stemme og fortælle om en af de stærkeste regenter Europa har set.

- Om kvinden, der skabte Kalmarunionen, et fællesskab blandt Danmark, Norge og Sverige, der kom til at vare i 126 år, siger Charlotte Sieling i en pressemeddelelse.

Hun fortæller, at Margrethe den Første regerede hele Norden på trods af og ikke på grund af sit køn.

- Filmen er mit portræt af en kvinde, hvis udfordringer trods de over 600 års afstand i tid ikke var så forskellige fra dem, kvinder kæmper med i dag, siger instruktørren og peger på nutidens kvinders udfordringer med karriere, familie og moderskab.

- Ikke mindst viser filmen også, hvilken pris Margrete den Første måtte betale for at være en uforlignelig statskvinde, pointerer Charlotte Sieling.

Om filmen

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete I planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa.

En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Trine Dyrholm skal spille hovedrollen som Margrete den Første. Derudover er også Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Agnes Rase, Simon J. Berger og Paul Blackthorne på rollelisten.

Skal ses

Formanden for den over 100 år gamle »Foreningen Norden« opfordrer kraftigt til at se filmen - også for historiens skyld.

- Filmen skal ses, fordi Danmarks første dronning var et enestående statsoverhoved, der vandt sig venner og alliancer over hele verdenen og samlede hele Norden.

- Det er en vigtig del af Nordens historie fastslår Henning Jensen.

arrow Skoler og dagtilbud skal spare millioner af kroner
08. september 2021 kl. 14:38 Opdateret: kl. 14:38
arrow Se billeder: Pakhus forvandlet til superboliger
08. september 2021 kl. 09:15 Opdateret: kl. 09:36
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk