25. november 2017
Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Gavnø klar til ny sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Gavnø klar til ny sæson
Næstved - 27. april 2017 kl. 14:28
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en stolt baronesse, der onsdag fremviste tre værelser på Gavnø Slot, som er blevet gennemrenoveret.

Helle Reedtz-Thott har selv været dybt involveret i processen med blandt andet nye gulve og lofter samt vægge i andre farver, der komplimenterer de mange malerier, der beklæder dem. De originale møbler fra 1700-tallet er blevet istandsat, og alt sammen er foregået i stor respekt for den oprindelige stil

- To af værelserne har stået uberørt i 100 år. Det har været en meget lærerig proces, og jeg har fået et endnu større indblik i slottets historie. Det har været mere spændende, end det har været udfordrende, fortalte baronessen ved det årlige pressemøde på Gavnø i Næstved.

De tre værelser er blot starten på en omfattende, løbende renovering af slottet.

- Jeg har lagt en ny 10 års-plan, men det er ikke til at sige, hvor langt vi når. Det er en proces, men planen er at starte her på 2. sal (sammen med værelserne, red.) og fortsætte nedad. Jeg ville elske at kunne give det videre til næste generation og have været igennem det hele, men det er nok for ambitiøst, sagde Helle Reedtz-Thott

På pressemødet kunne hun også fortælle, at et eksperiment på Gavnø har vist sig at være vellykket. En yderst kalkrig jord har nemlig vist sig at være god til at plante pæoner i, og en aftale er nu kommet i stand med Coop, som har købt næsten samtlige blomster på fire marker.

- De bliver høstet om et par uger, og så kommer de snarest derefter til salg i Irma-butikker over hele landet, forklarede baronessen, som også løftede lidt af sløret for endnu en nyhed:

- Vi vil have større fokus på digitalisering fremover. Helt konkret vil vi gerne have digitaliseret vores samling af malerier, som med godt 1000 er den største i Nordeuropa. Det vil man kunne bruge i flere formidlingsmæssige sammenhænge. Men det er en stor proces, og det er stadig kun på tegnebrættet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk