15. december 2019
Det alternative bad bragte smilene frem hos de yngste. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det alternative bad bragte smilene frem hos de yngste. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Danmarks dejligste havefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Danmarks dejligste havefest
Næstved - 20. juli 2019 kl. 14:03
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rasmus Nøhr er hovednavnet og ligeledes arrangør af den gratis dagsfestival Danmark Dejligst, som fredag gæstede De Hvide Svaner Camping i Karrebæk, syd for Næstved. Men festivalen - der kalder sig selv Danmarks hyggeligste havefest - er faktisk meget mere end selve musikken.

arrow Læs også: Støttekoncert med Zididada i kirken

Således kunne der blandt andet opleves kræmmermarked, ponyridning og politihunde, da Sjællandske kiggede forbi ved middagstid. Men det største hit - det stod brandvæsnet for.

Til de sommervarme børns store glæde var den store slange nemlig fundet frem, og den oversprøjtede dem med over 900 kubikmeter skum - det svarer til skum i 30 centimeters højde fordelt på omkring 200 kvadratmeter.

- Der er ikke noget som glade børn. Vi kommer selvfølgelig for at vise, hvem vi er, og hvis der måske kommer et par små, nye brandmænd ud af det, så gør det selvfølgelig ikke noget, siger Kim Arnov fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

For at det hele kan lade sig gøre, kræver det en hær af frivillige. I år blev sat en ny rekord med intet mindre end 90 af slagsens. Det fortæller tovholderen for det hele, Heidi Thybo Mørkeberg.

- Det er ikke helt nemt at skaffe frivillige, men det har været mange gengangere, så det er gået ok. Når man så ser på en dag som i dag, hvor vejret er perfekt, og hvor folk bare strømmer til, så er det helt fantastisk, siger hun.

De frivillige kommer fra Karrebæk IF, Næstved Motorklub, De Hvide Svaners aktivitetsforening samt spejderne fra KFUM Herlufmagle, som var med i år for første gang.

- Vi stiller med 30 frivillige. Vi gør det for at være en del af lokalsamfundet, hvor vi som spejdere gerne vil tage ansvar og vise, hvem vi er, forklarer Torben Stenstrup fra KFUM Herlufmagles ledelse, og fortsætter:

- Vi har en bod, hvor vi sælger pandekager for 10 kroner stykket, og hvis vi har et overskud på 3-4000 kroner, er det fint. Men vi er her ikke for økonomien. Det er langt vigtigere at sprede budskabet og måske få et par nye spejdere til. Vi har en oversigt over alle spejderklubber i kommunen med, så det er heller ikke så vigtigt, at de lige præcis vælger vores. Bare de startet til spejder.

Sidste år gæstede hele 10.000 mennesker Danmark Dejligst, mens tallet forrige år var 6.000. Antallet af besøgende for 2019 var endnu ikke kendt ved redaktionens deadline.

arrow En ildsjæl med masser af krudt i
09. september 2019 kl. 07:51 Opdateret: kl. 09:53
arrow Se billeder: Sol og sommer i ferieparadiset
26. juli 2019 kl. 08:32 Opdateret: kl. 13:02
arrow Danmark Dejligst vender tilbage
11. juli 2019 kl. 11:23 Opdateret: kl. 15:08

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk