21. november 2018
Man ser det overalt. Folk bag rattet taler i telefon og er synligt uopmærksomme på trafikken. Selv professionelle chauffører roder med deres telefon, mens de kører tunge sættevogne.
Man ser det overalt. Folk bag rattet taler i telefon og er synligt uopmærksomme på trafikken. Selv professionelle chauffører roder med deres telefon, mens de kører tunge sættevogne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bil og mobil - farlig cocktail

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bil og mobil - farlig cocktail
Næstved - 13. februar 2018 kl. 08:30
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rullet det helt store skyts ud.

arrow Læs også: Indbrudstyv kan møblere hjem

I den forløbne uge har politikredsen deltaget i den landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, hvor færdselsafdeling sammen med det udekørende beredskab har gennemført en lang række kontroller på gader og stræder, på landeveje og på motorvejene.

Politiinspektør Tom Trude, der er leder af Beredskabet, siger:

- Vi holder øje med din sikkerhed i trafikken. Det er klart dokumenteret, at fart og uopmærksomhed er faktorer, der har dramatisk indflydelse på færdselssikkerheden, og hvis man oven i købet kører for hurtigt samtidig med, at man f.eks. tjekker mobiltelefonen, har man en rigtig farlig cocktail. Vi har i den seneste uge gennemført 55 kontroller i hele politikredsen, og desværre ser vi fortsat alt for mange trafikanter, der ikke har opmærksomheden rettet mod det, det handler om: Kør bil, når du kører bil.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har identificeret de vejstrækninger, hvor der sker flest uheld.

- Vi har en flåde af målebiler fra den automatiske trafikkontrol, og selv om det ikke er specielt populært at få en hilsen fra det, nogen kalder »den dyre fotograf med de dårlige billeder«, er vores hastigheds- og færdselskontroller altså med til at sænke gennemsnitshastigheden. Det er helt klart, at politiets tilstedeværelse i trafikken har en effekt, siger Tom Trude.

2018 er kommet meget skidt fra start. Indtil dato er der i 2018 seks mennesker, der har mistet livet i trafikken i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds.

I gennemsnit foretager vi os distraherende ting i 30% af den tid, vi kører bil. 70 % af dét, der distraherer os, foregår inde i bilen.

Politiet anbefaler, at man dropper mobilen og sociale medier, når man kører bil, holder ind til siden, hvis man skal indstille sin GPS eller ringe og lad endelig være med at lede efter ting, man taber.

arrow Første sag siden 1933: Satte politiblink på bilen
13. februar 2018 kl. 08:36 Opdateret: kl. 08:36
arrow Se billeder: Syv bybusser udsat for hærværk
13. februar 2018 kl. 06:18 Opdateret: kl. 12:16

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk