23. januar 2019
Hesten blev pisket og trukket hårdt i biddet. Hest og menneske på dette billede har intet med retssagen at gøre. Modelfoto: Mie Neel
Hesten blev pisket og trukket hårdt i biddet. Hest og menneske på dette billede har intet med retssagen at gøre. Modelfoto: Mie Neel
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Berider idømt bøde - piskede heste flere gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Berider idømt bøde - piskede heste flere gange
Næstved - 15. august 2018 kl. 10:03
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Straffen lød på en bøde på 5.000 kroner til en 52-årig mand, som Retten i Næstved netop har fundet skyldig i overtrædelse af dyreværnsloven.

Manden arbejder som selvstændig berider på en gård få kilometer fra sit hjem vest for Næstved. Det var her, en 27-årig kvinde havde hyret ham til at tilride sin hest, men en tirsdag aften i juni sidste år gik han over stregen og tildelte dyret flere piskeslag.

Hestens ejer overværede selv episoden sammen med sin mor og en bekendt. Alle tre var vidner under retssagen.

Her nægtede den 52-årige sig skyldig. Han var enig i, at han havde behandlet hesten temmelig hårdt, men han nægtede pure at have slået den med en pisk.

Den 27-årige hesteejer var chokeret efter hændelsen, men hun anmeldte ikke berideren i første omgang. Hun talte med både Dansk Ride Forbund og Dyrenes Beskyttelse, inden hun valgte at gå til politiet efter et par dage.

Samtidig fik hun hesten tilset af en dyrlæge, som kunne konstatere hævelser på dyret, ligesom den havde mindre blodudtrækninger i den ene mundvig efter hård påvirkning af biddet. Derfor blev den 52-årige dømt for at udsætte hesten for unødig smerte, lidelse, angst og varige mén.

Der var fra anklagemyndighedens side ingen påstand om frakendelse til at arbejde med dyr, men alligevel kan dommen få konsekvenser for den 52-årige, hvilket han også selv var inde på under sin forklaring. Hvis rygtet spredes om dommen, kan det i sidste ende koste ham karrieren som berider, mente han.

Manden var stærkt utilfreds med dommen, men han har som udgangspunkt ikke mulighed for at anke en bødestraf på under 6.000 kroner. Han skal ansøge procesbevillingsnævnet om alligevel at få lov til at anke, og det har han nu 14 dage til at overveje, om han vil gøre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk