20. juli 2019
Det var her i lejligheden på Østre Ringvej, at der blev skudt seks gange mod en dengang 25-årig hashhandler. Bandidos-præsidenten kan ikke dømmes i sagen, har Landsretten afgjort. Foto: Kim Palm
Det var her i lejligheden på Østre Ringvej, at der blev skudt seks gange mod en dengang 25-årig hashhandler. Bandidos-præsidenten kan ikke dømmes i sagen, har Landsretten afgjort. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bandidos-præsident får ny retssag efter fejl i anklageskrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bandidos-præsident får ny retssag efter fejl i anklageskrift
Næstved - 22. februar 2019 kl. 20:30
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom stjerneadvokat Michael Juul Eriksen nu har Landsrettens ord for at hans klient, den 35-årige tidligere Bandidos-præsident fra Næstved, ikke kan dømmes for drabsforsøg, så slipper han ikke for en ny tiltale.

Det bekræfter senioranklager Mariam Khalil overfor Sjællandske.

arrow Læs også: Landsretten har talt: Rockerpræsident går fri af tiltale for drabsforsøg

- Vi afleverede et nyt anklageskrift i går (onsdag red.), så der venter en ny retssag med en tiltale for at anspore og opfordre til drabsforsøg, siger Mariam Khalil, der stadig er overbevist om, at Bandidos-præsidenten tilskyndede to håndlangere til drabsforsøget mod en rivaliserende hashpusher på Østre Ringvej i Næstved i november 2017.

Her blev en dengang 25-årig mand skudt seks gange i arme, mave og ben. Manden overlevede. Det gjorde hunden ikke, efter at labradoren Rico var blevet skudt fire gange fra klods hold.

De tre rockere på anklagebænken i den store rockersag var alle tiltalt for drabsforsøg efter straffelovens paragraf 237.

Under retssagen har anklagemyndigheden erkendt, at de ikke er i stand til at bevise, at den 35-årige tidligere Bandidos-præsident opholdt sig i lejligheden på Østre Ringvej, da der blev skudt mod den konkurrerende hashhandler.

Derfor foreslog Mariam Khalil, at tiltalen mod den 35-årige mand fra Næstveds velhaverkvarter i stedet blev ændret til, at han havde »opfordret og foranlediget« til drabsforsøget.

I første omgang kørte sagen videre, da retsformand Anders Martin Jensen godkendte den ændrede tiltale.

Men afgørelsen blev omgående kæret til Landsretten, som nu har givet Michael Juul Eriksen medhold og dermed kan hans klient kun dømmes for hashhandel, afpresning og dopingmidler.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk