18. oktober 2018
På et valgmøde brugte byrådskandidat Martin Christensen (nr. 3 fra højre) en grovkornet beskrivelse af skoleledelelsen på en skole i Næstved. Det kostede ham jobbet som pædagog. Foto: Robert Andersen
På et valgmøde brugte byrådskandidat Martin Christensen (nr. 3 fra højre) en grovkornet beskrivelse af skoleledelelsen på en skole i Næstved. Det kostede ham jobbet som pædagog. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BUPL langer ud efter borgmester i omstridt fyringssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUPL langer ud efter borgmester i omstridt fyringssag
Næstved - 15. december 2017 kl. 06:06
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pædagogernes fagforbund BUPL undrer sig over, at Næstveds borgmester offentligt kommenterede fyring-sagen mod en pædagog, mens forhandlingerne stadig var i gang.

arrow Læs også: Debat: Til lykke med fyring af pædagog

Det skriver Sjællandske.
Ifølge formand for BUPL Sydøst, Betina Vincent Andersen, skal der gå 21 dage fra fyringssagen indledes, til fredningsperioden er ophørt. Så længe en fyringssag er i høring, udtaler ingen af parterne sig offentligt. Men det gjorde den socialdemokratiske borgmester Carsten Rasmussen. I Sjællandske bakkede han skoleledelsen op i en omstridt sag om fyringen af en pædagog længe inden fredningsperioden var ophørt.

- Så vidt, jeg er orienteret, må den politiske ledelse i kommunen ikke blande sig i personalesager på den måde, det er sket her. Det efterlader en bekymring om, hvor vidt det her handler om at lukke munden på medarbejdere, der giver deres mening til kende på en kritisk måde. Jeg forventer, at borgmesteren står frem og forklarer, hvad der er sket, siger Betina Vincent Andersen.

Sagen handler om pædagog Martin Christensen, der i sin egenskab af byrådskandidat på et vælgermøde udtalte sig i hårde vendinger om sin arbejdsgiver, ledelsen på en skole i Næstved. Martin Christensen beskrev nogle forældres opfattelse af ledelsen med ordene: »En alkoholiseret dysfunktionel skilsmissefamilie«.

Dagen efter kommunalvalget blev pædagogen indkaldt til tjenstlig samtale og hans arbejdsgiver indledte en fyringssag.

Tirsdag blev fyringen vekslet til et forlig med indbygget frivillig fratrædelse.

- Det er desværre ikke ukendt, at mange offentligt ansatte oplever, at ytringsfriheden i kommunerne har trange kår. Det sætter sager, som den her, desværre en tyk streg under. Vi håber, at byrådet tager det her op og sender et klart signal til medarbejderne i kommunen om, at kritik er velkommen, og at man ikke vil se flere af den type sager, siger Betina Vincent Andersen.

Borgmesteren afviser, at han har blandet sig i fyringssagen. Han siger til Sjællandske, at han udelukkende har forholdt sig til Martin Christensens grove formulering.

arrow Omstridt pædagog afskediges
12. december 2017 kl. 14:19 Opdateret: kl. 16:07
arrow Byrådskandidat fyret for grov udtalelse på valgmøde
09. december 2017 kl. 06:15 Opdateret: kl. 17:54

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk