22. oktober 2021
Den skal ligge lige her, lød det fra Lennard B. Nielsen og Niels Kelberg, der nu har fået lovning på at kommunen vil etablere seks permanente pladser til autocampere ved Susåen. Foto: Kim Palm
Den skal ligge lige her, lød det fra Lennard B. Nielsen og Niels Kelberg, der nu har fået lovning på at kommunen vil etablere seks permanente pladser til autocampere ved Susåen. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autocamperplads skrumper og rykker ned til Susåen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autocamperplads skrumper og rykker ned til Susåen
Næstved - 03. februar 2020 kl. 08:35
Af Kim Palm

Mens kommunens mange medarbejdere kæmper om pladserne i Rådmandshaven, så står 16 permanente parkeringspladser ledige - året rundt.

arrow Læs også: Debat: Tonen skærpes i strid om autocampere

De er nemlig forbeholdt autocampere og dem er der ikke mange af udenfor sæsonen. Derfor giver det god mening at reducere antallet af autocamperpladser fra 16 til seks. Det har politikerne i Teknisk Udvalg netop sagt god for.

Sidste sommer fik autocamperne tilladelse til ubegrænset parkering i Rådmandshaven - for ikke at jage turisterne ud af byen.

I den seneste budgetaftale er der lagt op til at autocamper-turister får langt bedre forhold, når de gør stop i Næstved. Planen er at etablere seks permanente pladser på parkeringspladsen ved Fønikskrydset lige ned til Susåen.

Her skal pladserne forsynes med vand, strøm, bruser og tømningsfaciliteter til kloak og spildevand. Og med grill, borde og bænke i det grønne område lige midt i byen.

- Nu må vi se, hvor langt pengene rækker. Men jeg håber på, at arbejdet snart går i gang, så vi kan byde turisterne velkommen i bymidten til sommer, siger byrådsmedlem Niels Kelberg (DF).

I Europa ruller der to millioner autocampere rundt og den rullende feriebolig er nu mere populær end campingvogne. Seks ud af 10 campister foretrækker en autocamper fremfor en campingvogn, viser tal fra Dansk Autocamper Forening.

Udover Rådmandshaven tilbyder Næstved Kommune også autocampere et mindre antal pladser i Karrebæksminde.

arrow Klem ballerne sammen: Byens nye autocamperplads uden toiletfaciliteter
17. september 2020 kl. 05:34 Opdateret: kl. 08:54
arrow Gennembrud for autocampere: Ny p-plads på vej
12. oktober 2019 kl. 08:04 Opdateret: kl. 18:20
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk