24. oktober 2021
De forstod også at feste i fortiden. Men hvem er på billedet, hvor er det taget henne og hvilket årstal? Det er den slags oplysninger arkivet søger borgernes hjælp til. Foto: Næstved Arkiverne
gallery icon

Se billedserie

De forstod også at feste i fortiden. Men hvem er på billedet, hvor er det taget henne og hvilket årstal? Det er den slags oplysninger arkivet søger borgernes hjælp til. Foto: Næstved Arkiverne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkiv får stor gave: Nu er der brug for hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkiv får stor gave: Nu er der brug for hjælp
Opdateret 27. august 2020 kl. 12:36
Næstved - 17. august 2020 kl. 11:30
Af Kim Palm

Næstved Arkiverne søger hjælp til at identificere flere fotos fra fortiden. Arkivet og Næstved Museum har netop modtaget 205.000 kroner til at opbygge en onlineplatform, der skal gøre det let og ubesværet for brugerne at dykke ned i fotos fra fortiden.

arrow Læs også: Bygge- og babyboom: Ny institution på vej - allerede til næste år

Dermed kan vi i løbet af få måneder glæde os til en søgemaskine, der får navnet Næstved Billeder, som bliver nem at navigere rundt i. Den nye online-tjeneste forsynes også med et interaktivt kort i stil med det du kender fra hjemmesiden »Danmark set fra luften«, så hvis du f.eks bor på Kildemarksvej kan du fremover se flere fine fotos fra lokalområdet.

Hjælp os

Men arkivet har et problem, for størsteparten af de 225.000 billeder som arkivet ligger inde med, savner stedsangivelse, årstal og navn på fotografen.

I dag er særligt de historiske billeder delvist eller helt utilgængelige og ligger på glasplader og andre forældede platforme. Der er desuden en stor samling af billederne, hvor motivet ikke er identificeret eller ukendt - derfor har arkivet brug for borgernes hjælp.

Donationen til Næstved Arkiverne og Næstved Museum kommer fra Trelleborgfonden, der har bidraget med 100.000 kroner, 55.000 kroner kommer fra Brand af 1948 fonden, mens kommunens kulturudvalg har doneret 50.000 kroner til fotofesten fra fortiden.

Udover Næstved Arkiverne er det i dag muligt at gå på fotojagt i fortiden i Facebook-gruppen »Gamle Næstved«, der tæller knap 15.000 medlemmer.

Artikel fortsætter under billedet.

Arkivar Tobias Reinel glæder sig til at gøre fortiden lettere tilgængelig for os allesammen. Foto: Anna C. Møhl

- Vi ved at rigtig mange er lokalhistorisk interesserede og ligger inde med god og nyttig viden om fotos fra fortiden, derfor vil det være en stor hjælp at få stedfæstet de mange billeder. Det kan man gøre ligeså snart Næstved Billeder ser dagens lys indenfor de næste par måneder, siger arkivar Tobias Reinel.

arrow Vartegn på vippen: Havnen vil rive silo ned
17. august 2020 kl. 22:15 Opdateret: kl. 15:27
arrow Nye tømningsrutiner udløser kæmperegning til borgerne
16. august 2020 kl. 17:27 Opdateret: kl. 10:28
arrow Jagten på kommunens nye direktør er gået ind
09. august 2020 kl. 17:01 Opdateret: kl. 16:58
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk