25. september 2020
Kobberbakkeskolen i Næstved har fem matrikler, 1800 elever i alt og 350 medarbejdere. Ni af skolens lærere er tirsdag blevet fyret. Foto: Anna C. Møhl
Kobberbakkeskolen i Næstved har fem matrikler, 1800 elever i alt og 350 medarbejdere. Ni af skolens lærere er tirsdag blevet fyret. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansættelsesstop fortsætter: 13 medarbejdere har fået fyreseddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansættelsesstop fortsætter: 13 medarbejdere har fået fyreseddel
Opdateret 09. april 2019 kl. 14:46
Næstved - 09. april 2019 kl. 14:42
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ni lærere og fire pædagogmedhjælpere i Næstved Kommune fik tirsdag morgen en fyreseddel. Det skyldes blandt andet situationen på Kobberbakkeskolen, der har oparbejdet et underskud på omkring 13 millioner kroner for indeværende skoleår.

arrow Læs også: Skolechef undgik næse efter millionunderskud

Sjællandske erfarer, at de ni lærere alle er ansat på en af Kobberbakkeskolens fem afdelinger. Det vil centerchef i Center for Dagtilbud og Skole, Lars Nedergaard, dog ikke bekræfte.

- Det er et samlet billede for hele Næstved Kommune. Noget af det skyldes selvfølgelig Kobberbakkeskolen. Det har også noget med demografi at gøre, og at der nedlægges en matrikel i Holme-Olstrup og sammenlægges klasser, forklarer Lars Nedergaard.

- Det er selvfølgelig ikke en rar situation, men det er ekstremt billigt sluppet. I en dårlig situation er det faktisk positivt. Der er ingen tvivl om, at vi havde frygtet, det kunne blive langt værre, siger han til Sjællandske.

Der har de seneste uger været ansættelsesstop på alle folkeskoler i Næstved Kommune i forbindelse med planlægningen af skoleåret 2019/2020. Center for Dagtilbud og Skole har nu afsluttet overflytningerne af lærere, børnehaveklasseledere, pædagoger, pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere, som er blevet drøftet med skolerne og de faglige organisationer.

Regnestykket kunne ikke gå op, og derfor har 13 fået varslet afskedigelser. De havner nu i Næstved Kommunes såkaldte jobbank. De ni lærere og fire pædagogmedhjælpere er ansat til den 1. august. Indtil da - eller indtil de alle har fået job igen og ikke længere er i jobbanken - vil der fortsat være ansættelsestop på samtlige folkeskoler i Næstved Kommune.

- De kan ikke ansætte, inden de her medarbejdere har fået en stilling, hvis de ønsker det og har de rette kompetencer. Jeg forventer, vi kan løse det til 1. august. Ellers forlænger jeg, konstaterer Lars Nedergaard.

arrow Magtkamp: Skolechefer banket på plads af politikere
14. maj 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 22:40
arrow Pensioneret viceskolechef skal redde kriseramt skole
03. maj 2019 kl. 07:36 Opdateret: kl. 17:34
arrow Politikere undrer sig: Kan skoleleder ændre byrådsbeslutning?
25. april 2019 kl. 12:02 Opdateret: kl. 11:43
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk