26. september 2020
Fredrik Borelli lå 100 dage i koma efter ulykken. I dag bor han på et center for hjerneskadede i Ølstykke. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Fredrik Borelli lå 100 dage i koma efter ulykken. I dag bor han på et center for hjerneskadede i Ølstykke. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager beklager fejl men afviser ankesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager beklager fejl men afviser ankesag
Næstved - 22. marts 2019 kl. 14:14
Af Kim Palm

Anklageren i sagen mod en 63-årig mand, der tilbage i maj 2017 påkørte den 20-årige motorcyklist Fredrik Borelli i krydset Køgevej-Østre Ringvej beklager, at hun fremstod forvirret og ikke spurgte ind til den 63-åriges oprindelige forklaring.

arrow Læs også: Hjerneskadede Fredrik: - Jeg tænker på retssagen hver dag

Alligevel fastholder anklagemyndigheden, at sagen ikke vil blive anket til landsretten og sætter dermed punktum i en sag, der fylder rigtig meget for Fredrik Borelli og hans pårørende.

- Vi kæmper videre med alt, hvad vi har, siger Fredriks mor, Jeanette Mølbach, der har sendt klager til både Anklagemyndigheden, statsadvokaten og justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

I svaret fra anklageren fremgår det, at hun stillede de spørgsmål, hun fandt nødvendige ved retssagen midt i december.

Men hun erkender i svaret til Fredrik Borellis familie, at hun ikke fik spurgt ind til den 63-åriges forklaring, som han afgav den 26. maj sidste år - en forklaring, der frikender Fredrik Borelli for at køre overfor rødt, da den unge mand kom kørende i det tæt trafikerede lyskryds.

- Beklageligvis fik jeg ikke foreholdt den tiltalte den forklaring som han har afgivet til politirapporten. Det kan betragtes som en forglemmelse fra min side, skriver anklageren, som dog ikke mener, at det ville have ændret sagens udfald.

Den 63-årige bilist blev frikendt for uagtsom legemsbeskadigelse, da han i retten i december forklarede, at han havde haft grøn drejepil - og dermed har der været rødt for Fredrik Borelli.

Jeanette Mølbach er stærkt utilfreds med det svar, hun har fået fra anklagemyndigheden.

- Vi vil på det kraftigste kritisere anklagerens disposition i denne retssag. Den var mangelfuld på højeste niveau. Anklageren var stresset, forvirret og uengageret under hele retsmødet. Retssagen i Næstved blev ikke ført på retfærdig vis, siger Jeanette Mølbach.

Frederik Borelli var på vej tilbage til sin værnepligt på Livgardens Kaserne, men endte i stedet med at blive fløjet til Rigshospitalet, hvor han lå mere end 100 dage i koma. I dag bor han på et center for hjerneskadede i Ølstykke.

arrow Politividne kan give Fredrik ny mulighed for ankesag
12. januar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 09:20
arrow Hjerneskadede Fredriks familie i chok: Ankesag droppet
02. januar 2019 kl. 05:42 Opdateret: kl. 18:49
arrow Hjerneskadede Fredrik og familien klager over »uretfærdig« retssag
21. december 2018 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:29
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk