11. december 2019
Jeanette Vincentz Andersen har været anklager i mange sager. Også flere drabssager som for eksempel sagen fra Karrebæksminde om den forsvundne storsvindler Henrik Haugberg Madsen. Men det er Ghazala Khan, hun tænker på, når hun skal fremhæve den sag siden 1986, som har gjort størst indtryk på hende.
gallery icon

Se billedserie

Jeanette Vincentz Andersen har været anklager i mange sager. Også flere drabssager som for eksempel sagen fra Karrebæksminde om den forsvundne storsvindler Henrik Haugberg Madsen. Men det er Ghazala Khan, hun tænker på, når hun skal fremhæve den sag siden 1986, som har gjort størst indtryk på hende.
Foto: Ulrik Bachmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager: Ghazala-sag påvirker mig stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager: Ghazala-sag påvirker mig stadig
Opdateret 08. april 2014 kl. 08:44
Næstved - 06. april 2014 kl. 13:09
Af Ulrik Bachmann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nogle gange får jeg en hilsen fra ham. Gennem PET. Jeg ved ikke, hvor han er. Jeg ved kun, at der stadig er to PET-folk, som beskytter ham. Han vil altid være jaget vildt.

Sådan siger politianklager Jeanette Vincentz Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hun taler om Emal Khan - ægtefælle til Ghazala Khan, som på den mest tragiske og - for de fleste mennesker - meningsløse vis mistede livet på stationspladsen for Slagelse Banegård 23. september 2005 i en alder af blot 18 år.

To dage forinden var hun blevet gift med Emal Khan. De to var på flugt fra Ghazala Khans familie, som havde afgivet dødsdom over den unge kvinde, fordi hun med sit forhold til Emal Khan havde krænket familiens ære. Det var Jeanette Vincentz Andersen, som var anklager i drabssagen, som på helt usædvanlig vis førte til, at ni mennesker fik strenge fængselsstraffe. Bødlen var Ghazala Khans egen storebror.

arrow Læs også: Mindeplade for dræbt fjernet
En sag var altoverskyggende

Vi er i præstegården ved Næstelsø Kirke en martsdag i 2014.

Her er Jeanette Vincentz Andersen foredragsholder. Og et par dusin af sognets beboere er mødt op for både at høre om sagen, men også for at opleve, hvordan Jeanette Vincentz Andersen, som selv er fra lokalområdet, er blevet påvirket.

- Jeg har været anklager siden 1986. En sag har været altoverskyggende for mig, begynder hun.

Under foredraget, hvor hun fremlægger de vigtigste beviser i sagen - omfattende telefonforbindelser mellem de ni senere dømte, et mobilfoto taget af selve drabet af et tilfældigt vidne, en regning fra en restuarant i Ringsted, hvor parret mødtes med en tante, som var sendt i byen for at finde de to og ikke mindst Emal Khans egen forklaring - er hun flere gange selv berørt.

Vil modsætte sig prøveløsladelse

Og hun fortæller, hvordan det var let for hende at lægge følelserne fra sig under møderne i retten. Her tog hun sine professionelle briller på.

Til gengæld vil sagen aldrig slutte. Og Jeanette Vincentz Andersen bliver stadig mindet om den.

- Tre af de dømte har afsonet 7/12-dele af deres straf og er blevet udvist. De seks øvrige sidder stadig inde, men kan snart søge om prøveløsladelse. Og jeg vil blive spurgt, når ansøgningen kommer. Jeg vil forsøge at modsætte mig prøveløsladelse. Det er retshåndhævelsen og folks retsfølelse, som jeg vil argumentere for, forklarer Jeanette Vincentz Andersen.

Er formentlig i udlandet

Emal Khan blev dødeligt såret af to skud. Men han reddede livet. Han lever nu uden milt. Han har ændret udseende. Og ingen bortset fra politiets efterrretningstjeneste ved, hvor han opholder sig.

- Jeg tror, han er i udlandet (...) Jeg tænker stadig meget på Emal Khan. Jeg kan huske, at jeg fik en sms efter dommen fra ham. Han takkede mig. Det betød så utroligt meget for mig.

arrow Web-tv: Opbakning til mindetavle for Ghazala Khan
22. oktober 2010 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:06
arrow Web-tv: Ny mindeplade sat op for Ghazala Khan
20. oktober 2010 kl. 13:00 Opdateret: kl. 15:14
arrow Mindetavle for myrdede Ghazala Khan fjernet
19. oktober 2010 kl. 07:00 Opdateret: kl. 08:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk