24. oktober 2021
Christian Poll, energiordfører for Alternativet, kalder Baltic Pipe-projektet tåbeligt og gammeldags tænkt. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Christian Poll, energiordfører for Alternativet, kalder Baltic Pipe-projektet tåbeligt og gammeldags tænkt. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativets energiordfører: Drop Baltic Pipe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativets energiordfører: Drop Baltic Pipe
Opdateret 06. september 2018 kl. 08:30
Næstved - 05. september 2018 kl. 19:28
Af Kim Palm

Inden for få måneder bliver det afgjort om Danmark går med i Baltic Pipe-projektet. Alene den danske del af projektet koster 6,3 milliarder kroner i form af en gasledning, som vil pløje sig igennem store dele af landskabet fra Egtved i Jylland og ind over Fyn og Sydsjælland for at forlade Danmark ved en kompressorstation i Tågeskov nær Tappernøje.

arrow Læs også: Elkabel på afveje når kæmpegasanlæg skal køre på strøm

- Det er helt tåbeligt og gammeldags tænkt at lave en ledning til fossile brændstoffer i en tid, hvor naturgassen skal udfases og erstattes af biogas, siger Alternativets energiordfører, Christian Poll. Han havde i sidste uge sendt Energi- forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i samråd om Baltic Pipe-projektet. Her lovede ministeren at gennemgå den såkaldte buisness case - altså forrentning af projektet - én gang til for at sikre, at gasledningen ikke bliver en belastning for skatteyderne.

Selvom der ikke synes at være meget at hente for danskerne ved at afgive jord til en gasledning fra Norge til Polen, så kommer Baltic Pipe alligevel de danske gaskunder til hjælp, lyder det fra det statslige Energinet.

- Når vi så alligevel mener, at det giver god mening, at lodsejere og kommuner skal lægge jord til Baltic Pipe, så er det, fordi vi skal hjælpe Polen med deres energiforsyning - det er vi forpligtet til - og fordi gasrøret samtidig vil modvirke fremtidige prisstigninger for den dalende mængde danske gaskunder, sagde Energinets direktør Torben Braho til fagbladet Ingeniøren i sommer.

Næstved Kommune har i et høringssvar gjort indsigelse mod Energinets planlagte kompressorstation i Tågeskov og foreslået en alternativ placering - udenfor kommunegrænsen.

arrow Energinet: Fravigelse af gæsteprincippet er helt normalt
23. maj 2019 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:10
arrow Gasledning smadrer EM-helts kartoffelmark
22. maj 2019 kl. 08:35 Opdateret: kl. 13:47
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk