1. august 2021
Ulla Knudsen fik klar besked af Lene Andersen fra Team Affald. Foto Rikke Bondesen
Ulla Knudsen fik klar besked af Lene Andersen fra Team Affald. Foto Rikke Bondesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldsmøde på Axeltorv om alle de nye typer skrald og hvor det skal lægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldsmøde på Axeltorv om alle de nye typer skrald og hvor det skal lægges
Næstved - 23. juni 2021 kl. 18:36
Af Rikke Bondesen

Er der plads nok i de nye affaldscontainere ved etageejendomme? Må man allerede bruge de nye beholdere og begynde og sortere nu? Og hvilken affaldsbeholder skal man smide el-pærer i?

arrow Læs også: Skrald lugter i varmen

Det var blot nogen at de rigtig mange spørgsmål som medarbejderne fra Team Affald skulle svare på, da de onsdag havde taget affaldsbeholdere og oplysningsmateriale med på Axeltorv, for at møde borgerne.

Fra 1. juli skal indbyggerne i Næstved Kommune sortere affaldet i ti typer. Fremover skal affaldet sorteres i madaffald, restaffald, papir og småt pap, glas, metal, plast (både hård og blød), mad- og drikkekartoner, farligt affald og tekstiler.

Andelsforening

Ulla Knudsen bor i en andelsforening med 19 husstande, og hun var på torvet for at spørge om hvordan man skal forholde sig, når man er mange om hver beholder

- Det er rigtig godt med genbrug, men jeg er lidt bekymret for, om der er plads nok til vores affald i de nye containere, siger Ulla Knudsen.

Affaldsmedarbejder Lene Andersen fra Team Affald kan heldigvis berolige hende.

- Nogle af beholderne bliver tømte tit, andre ikke helt så ofte, og vi har lavet beregninger så de burde passe til jeg, siger Lene Andersen.

Mange beholdere

Den nye genbrugsbeholder med fliplåg, som alle borgere i enfamiliehuse får leveret inden 1. juli, indeholder metal i ét rum og glas i et andet. Den blev vist frem på Axeltorv sammen med den røde miljøkasse til farligt affald og tekstilposen, som skal bruges til ødelagte tekstiler som tøj, sko og tasker.

Beholderen med mad- og restaffald fortsætter som i nuværende ordning. Den gamle genbrugsbeholder med glas, metal og hård plast i det ene rum og papir/småt pap i det andet rum omdannes til plast/mad- og drikkekartoner samt papir og småt pap (papir og småt pap ændres ikke). Farligt affald og ødelagte tekstiler indsamles i storskraldsordningen i de dertilhørende røde miljøkasser og poser.

Meget at holde styr på

Der er meget at holde styr på med den nye affaldssortering, som skal sikre at mere affald kan genanvendes og vi samlet kan nedbringe CO2-udledningen fordi mindre affald brændes af.

Derfor vil Team Affald komme på Axeltorv igen, for at svare på spørgsmål og den nye sorteringsordning. Planen er at lave et arrangement igen til august, men med den store interesse onsdag er det ikke usandsynligt, at kommunen vil sende Team Affald på Axeltorv ingen inden august.

arrow Billedserie: Skraldeduks viser affald frem
01. juli 2021 kl. 16:43 Opdateret: kl. 16:43
arrow Kun ti kommuner er klar med ny affaldssortering til tiden
01. juli 2021 kl. 04:30 Opdateret: kl. 04:30
arrow Scan dit skrald og ramrigtigt i affaldsbeholderen
20. juni 2021 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:30
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk