20. april 2019
Ifølge direktør i Affald Plus, John Kusz, har Affald Plus masser af skrald, der kan brændes af og give god varme i fjernvarmenettet i Næstved.
Ifølge direktør i Affald Plus, John Kusz, har Affald Plus masser af skrald, der kan brændes af og give god varme i fjernvarmenettet i Næstved.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affald Plus: Vi har masser af varme til hele Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affald Plus: Vi har masser af varme til hele Næstved
Næstved - 25. september 2018 kl. 20:18
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Varme til fjernvarmenettet har vi masser af. Det er ikke noget problem.

Det siger direktør i Affald Plus John Kusz efter at Næstved Fjernvarme har offentliggjort, at de leder efter alternative varmekilder til enten at supplere eller helt erstatte affaldsvarmen inden for de næste fem år.

Konkret har Næstved Fjernvarme igangsat forsøg med at hive vand op af Susåen, som via varmepumper kan supplere affaldsvarmen. Fjernvarmen overvejer også at udnytte overskudsvarme fra Baltic Pipes kommende kompressorstation i Everdrup.

- Det lyder alt sammen mægtig spændende og kan måske også erstatte noget af det naturgas, som fjernvarmen stadig fyrer med i spidsbelastningssituationer. Men fjernvarmen behøver bestemt ikke at frygte, at vi kommer til at mangle affaldsvarme. Det har vi rigeligt af, siger John Kusz.

Affald Plus leverer årligt varme til Næstved Fjernvarme for mellem 60 og 90 mio. kr. afhængig af, hvor kold en vinter vi får. Fjernvarmen er affaldsselskabets største kunde, og afbrændingen af affald er med til at holde priserne nede på affaldshåndtering.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk