19. november 2018
Sven Ulrik Terp blev på det konstituerende møde den 13. december valgt som formand for Ældrerådet. Han mener ikke, kritikken af Ældrerådet er korrekt.Foto: Kim Rasmussen
Sven Ulrik Terp blev på det konstituerende møde den 13. december valgt som formand for Ældrerådet. Han mener ikke, kritikken af Ældrerådet er korrekt.Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældrerådsformand: - Det støder min moral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrerådsformand: - Det støder min moral
Næstved - 19. januar 2018 kl. 14:03
Af Jeppe Hee Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to stemmeslugere Bjørn Bjerking og Else Marie Holm meldte onsdag på det første møde for det nye Ældreråd ud, at de forlod Ældrerådet i Næstved med øjeblikkelig virkning.

arrow Læs også: Ballade i Ældrerådet - Stemmeslugerne går i protest

Ældrerådet er et upolitisk organ, som skal rådgive byrådet i sager, som vedrører borgere over 65 år. Der er valg til udvalget hver fjerde år på samme dato som kommunalvalg.

Bjørn Bjerking og Else Marie Holm forklarede onsdag til Sjællandske, at der var gået partipolitik i det ellers upolitiske Ældrerådet. Det betød ifølge dem, at Socialdemokraterne og SF'erne rottede sig sammen og stemte Sven Ulrik Terp, der i 2005 stillede op til amtsrådet for Socialdemokratiet, ind som formand. Den kritik afviser Sven Ulrik Terp fuldstændig.

- Det støder min moral at få skudt sådan noget i skoene. Det her handler ikke om partipolitik, det handler om de ældre, udtaler han.

Bjørn Bjerking og Else Marie Holm fik 36 procent af stemmerne til Ældrerådsvalget den 21. november, og derfor forklarede de i Sjællandske i går, at de fortjente mere indflydelse, end de havde fået efter det konstituerende møde i december, hvor de begge stillede op som formandskandidater. Den nye formand er ikke enig.

- Bare fordi de har fået flest stemmer, skal de ikke have bestemte poster. De har rigtig nok fået 36 procent af stemmerne, men vi andre står jo så for de sidste 74, forklarer Sven Ulrik Terp.

- Nu vælger de jo selv at gå, men de burde da i stedet blive og kæmpe for de ældre med alle deres stemmer i ryggen. I Ældrerådet vil vi de ældre, men det vil de to så ikke, fordi de ikke fik deres vilje, siger Sven Ulrik Terp.

Der var 14.537, som satte kryds ved en af de 14 opstillede kandidater ved Ældrerådsvalget i Næstved Kommune. Der er 12 pladser i rådet, og de to, der fik færrest stemmer blev i stedet suppleanter. De to suppleanter Gert Segato og Hans Jørgen Parling træder nu ind i Ældrerådet i stedet for de to afgåede medlemmer.

arrow Hver tredie har stemt
21. november 2017 kl. 16:03 Opdateret: kl. 16:03

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk