26. marts 2019
Kunderne dumper atmosfæren i Næstved Bymidte. -  Heldigvis er der afsat 25 millioner til at gøre noget ved bymidten, lyder det fra Lars Børsting, der er formand for Næstved Cityforening.
Kunderne dumper atmosfæren i Næstved Bymidte. - Heldigvis er der afsat 25 millioner til at gøre noget ved bymidten, lyder det fra Lars Børsting, der er formand for Næstved Cityforening.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets handelsby: Ingen roser til Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets handelsby: Ingen roser til Næstved
Næstved - 12. oktober 2018 kl. 13:00
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kåringen af Årets Handelsby 2018 er netop løbet af stabelen, og selvom Næstved var med i opløbet til fem forskellige priser, blev det ikke til en eneste.

I stedet løb Vejle med prisen for årets bedste handelsby, mens den geografisk nærmeste vinder blev Køge, der blev kåret som Danmarks mest servicemindede handelsby.

Der var 25 byer med i kåringen af Danmarks Bedste Handelsby.

I Næstved Cityforening vækker det naturligvis ærgrelse, at man ikke vandt en af de seks priser, som Detail Forum og Institut for Centerplanlægning uddelte i fællesskab.

Lars Børsting, der er citychef i Næstved Cityforening, fortæller, at man må lære af de manglende kåringer, så man kan styrke chancerne for at vinde i 2020, som Næstved Kommune og cityforeningen har ambitioner om.

- Resultatet viser, at det fortsat er vigtigt at få gjort noget ved bymidten, og det kræver et kæmpe engagement. Derfor glæder det mig, at Næstved Kommune har bevilget 25 millioner til bymidten i det nye budget, lyder det fra Lars Børsting.

I hver handelsby er der gennemført 100 interviews med kunder, der handler i bymidten hver måned.

Derudover har en jury bestående af personer fra handelsbranchen foretaget en bedømmelse af byerne på baggrund af et detaljeret spørgeskema.

Mens den professionelle jury har placeret Næstved indenfor top ti i flere kategorier, blandt andet inden for kategorierne kunst & byliv, engagement og kundeservice, ser det anderledes ud med kundernes bedømmelse.

- Vi er desværre ikke i top ti i nogen af kategorierne, når det kommer til kundernes bedømmelse. Næstved får kritik af kunderne i forhold til kundeservice og oplevelsen af byen. Derfor skal vi holde fokus på at få et højere serviceniveau, lyder det fra Lars Børsting.

Cityforeningen, Næstved Erhverv og Næstved Kommune er på en fælles mission for at vinde titlen som Bedste Handelsby i 2020.

Der er derfor søsat en række initiativer, der skal forbedre kommunens chancer fremadrettet. Blandt andet kan den nye bymidte-plan og det kommende torvehalsprojekt nævnes som tiltag, der skal gøre Næstved til en mere attraktiv handelsby.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk