23. oktober 2019
Traditionen tro var Næssi med til at åbne Børnekulturfestivalen i Næstved, hvor mere end 1100 forventningsfulde børn sad og stod klar til at tage imod den grønne drage. Fotos: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Traditionen tro var Næssi med til at åbne Børnekulturfestivalen i Næstved, hvor mere end 1100 forventningsfulde børn sad og stod klar til at tage imod den grønne drage. Fotos: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbningsfest med balloner og Næssi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbningsfest med balloner og Næssi
Næstved - 19. maj 2015 kl. 08:21
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En rigtig børnekulturfestival er først rigtig åben, når der er blevet sendt 500 balloner til vejrs.

Sådan sagde Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S), da han endnu en gang fik æren af at åbne Børnekulturfestivalen. Regnen blev væk, og solen tittede frem bag skyerne, da omkring 1100 børn var samlet til åbningen. Der var børn fra dagplejere og institutioner i hele Næstved Kommune.

Avantgarden optrådte i deres troldekostumer, og 500 balloner blev mandag formiddag sluppet løs på Lave Ridebane ved Grønnegades Kaserne, Kulturcenter i Næstved.

- Vi vil gerne holde en fest for børnene og samtidig skabe et fællesskab. Alle børnene kender Næssi og kan tale om det uanset, hvor i kommunen man kommer fra, fortæller Lis Olsen, der er børnekulturkonsulent i Næstved Kommune.

5500 deltagende børn

Siden 1999 har der været Børnekulturfestival i Næstved. Med årene har festivalen og programmet vokset sig større og større fra omkring et par hundrede deltagere de første år til 9000 deltagere, da festivalen var på sit højeste.

De seneste år har det faldende børnetal været årsag til, at antallet af deltagere til de forskellige arrangementer også er faldet en smule.

Festivalen fortsætter hele ugen, hvor der vil være masser af aktiviteter på programmet. Omkring 5500 børn skal opleve koncerter, workshops, gå på opdagelse i naturen, kunsthåndværk, arkitektur i Lego, drama, installationer, cirkus, historiske vandringer, teater, idrætsdage og biograffilm.

Læs meget mere i Sjællandse, tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk